Gazete Vatan Logo

‘Başkanımızın arkasındayız’

Berberoğlu iddialarıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedef gösterildiğini kaydeden CHP İl Başkanları ve milletvekilleri dün ardı ardına destek açıklaması yaparak “Genel Başkanımızın arkasındayız” mesajı verdi

‘Başkanımızın arkasındayız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Buradan çıktım, çıktım, çıkmadığım taktirde açıklamalarda bulunacağım diyor içerideki zat. Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha...” ifadelerinin ardından CHP İl Başkanlıkları ve milletvekillerinden Kılıçdaroğlu’na destek açıklamaları yağdı. CHP örgütleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili sözlerine 81 ilde yapılan ortak açıklamayla tepki verdi.

‘Milyonlar çıkar’

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, dün düzenlediği basın toplantısında “Açıklamalarımızın nedeni son günlerde Genel Başkanımıza yönelik kamuoyunda Ak Parti Genel Başkanı ve yandaş basın tarafından yoğun bir saldırıyla karşı karşıya kalmasıdır” dedi. Canpolat şöyle devam etti: “Enis Berberoğlu’na yönelik ve oradan da genel başkanımıza yönelik saldırıları kınıyoruz. CHP olarak bundan sonra genel başkanımıza ve partimize yönelecek her türlü saldırı karşısında sessiz kalmayacağımızı milyonlarca insanla birlikte mücadelemizi en üst boyutta yürüteceğimizi özellikle belirtmek istiyoruz. Genel Başkanımızın arkasındayız. Milyonlar sokakta olacak. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Susturamayacaksınız’

CHP Ankara İl Başkan Vekili Rıfkı Güvener de Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını belirterek, “Amaç, CHP Genel Başkanı’nı tehdit ederek, topluma korku salmaktır. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu susturamayacaksınız” dedi ve ekledi: “Adalet, özgürlük ve demokrasi isteyen, milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu susturamayacaksınız. Türkiye’ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Deli gömleğini...’

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehditleri kabul etmediklerini belirterek, “Türkiye’ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız” derken “Amaç Kılıçdaroğlu’nu tehdit ederek topluma korku salmaktır” ifadelerini kullandı. Partinin Sivas İl Teşkilatı da “Ortada casusluk suçu yoktur. Anayasa Mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz.”

‘Şaşarım o zavallıların...’

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde partilileriyle buluşan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Çağdaşlığı, cumhuriyeti, aydınlığı ve ülkenin yurtsever birikimini temsil ediyoruz. Her kim ki bu birikime, CHP kurumsal kimliğine ve CHP Genel Başkanı’na el uzatırsa, biz o eli perişan ederiz. Hiçbir karanlık güç, CHP’nin aydınlığı karşısında dayanamayacak” dedi ve ekledi: “Mustafa Kemal Atatürk kızdığı zaman ‘Şaşarım o zavallıların aklı perişanlığına’ cümlesini söylermiş. Şimdi ben, CHP kurumsal kimliğine ve genel başkanımıza dil uzatanlara sesleniyorum. Şaşarız sizin aklı perişanlığınıza. CHP’nin demir yumruğu kafalarına iner. Cezaevi, polis, asker, baskı ve zulümle bizi korkutamazlar.”

Haberin Devamı

‘Sözleri akıl tutulmasıdır’

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ak Parti’nin kuruluş yıl dönümünün bir anlamda yıkılış yıl dönümü olduğunu öne sürdü. Ak Partililer’in kullandığı ‘metal yorgunluğu’ deyiminin “Artık kullanılamaz hale gelmiş. Hurdalaşmış yığın” anlamına geldiğini belirten Balbay, “AKP artık metal yorgunu da değil, metal yığınıdır” dedi. İzmir’de CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, basın toplantısında ortak metni okudu. Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili sözlerini “Akıl tutulması” olarak değerlendirdi.