Gazete Vatan Logo

’Başka çocukların babası ölmesin artık’

Türkiye dün 2 evladını kalbine gömdü. Sur’da şehit olan uzman çavuşlar Kaçar ile Kablan toprağa verildi. Kablan’ın 14 yaşındaki oğlu Yasin, ‘Beni geçtim, başka çocuklar babasız kalmasın” dedi.

’Başka çocukların babası ölmesin artık’

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Mustafa Hakan Kaçar ve Osman Kablan için cenaze töreni düzenledi. Diyarbakır Askeri Hastanesi’ndeki törenin ardından şehitlerin naaşları memleketlerine gönderildi. 41 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Osman Kablan, Kırıkkale’de 5 bin kişinin katıldığı bir törenle gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehit Uzman Çavuş’un 14 yaşındaki küçük oğlu Yasin, ağlamamak için kendini zor tutarken, “Allah aşkına bir tane vicdanınız varsa, şu teröristlere diyorum. Artık bırakın beni geçtim, başka çocukların babası ölmesin. Benim babam şehit oldu. Mehmetçikler bitmez. Bir vurdu hadi dedim, iki vurdu hadi dedim, üçüncüsünde babam şehit oldu. Dayandım, dayandım yine dayandım. Buradan onlara sesleniyorum. Kalbinizde vicdan varsa eğer, ben bunu vurmam derim. Babam ölmedi ve ölmeyecek” dedi. Şehit Uzman Çavuşun cenazesi, törenin ardından daha sonra Kırıkkale Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehidin en büyük hayali ev almaktı

26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar’ın İzmir’de yaşayan ailesi acı haberle yasa boğuldu. Yakınları şehidin en büyük hayalinin, İzmir’de gecekonduda yaşayan ailesini satın alacağı eve taşımak olduğunu söyledi. Afyonkarahisarlı olan aile, şehit oğullarını memleketlerinde toprağa verdi.

Sur’da çatışma 1 astsubay şehit

Diyarbakır’ın 6 mahallesinde PKK’lıların kazdığı hendeklerin kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilebilmesi amacıyla 2 Aralık’tan bu yana sokağa çıkma yasağı sürdürülürken operasyonlara dün de devam edildi. Operasyon sürdürülürken PKK’lı teröristlerin eskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte dün Astsubay Burhan Kaplan ile 2 asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralılarından Astsubay Kaplan, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer 2 askerin tedavisi ise devam ediyor. Şehit Kaplan’ın, Kayseri’deki baba ocağına ateş düştü. Ailenin bir oğullarının da 5 yıl önce evlerinin balkonundan düşerek yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Cenazesi bugün

Bekar olan şehit Üstçavuş Burhan Kaplan’ın cenazesinin cuma namazı sonrasında yapılacak törenle toprağa verileceği öğrenildi.

Uzman çavuşu çarşıda şehit ettiler

Şırnak’ta sivil kıyafetle dışarı çıkan bir uzman çavuş, PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit oldu. Merkez Ömer Kabak Meydanı civarında dün akşam saatlerinde sivil kıyafetle dışarı çarşıya çıkan bir uzman çavuşa PKK’lılar silahlı saldırı düzenledi. Başından vurulan uzman çavuş olay yerinde şehit oldu. Şehit uzman çavuşun cenazesi ambulans ile hastaneye götürülürken saldırıyı gerçekleştiren teröristler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.