Gazete Vatan Logo

‘Başımıza icat çıkarın sınırsız destek bizden’

İleri teknoloji-mühendislik projelerine yatırım yapan ilk erken aşama teknoloji yatırım şirketi İnventram’ın Genel Müdürü Cem Soysal, “Doğru girişime yatırım için sınırımız yok” diyerek girişimcilere çağrıda bulundu

Yenilikçi ve erken aşamadaki teknolojik buluşları en doğru iş modelleri ile ticarileştiren İnventram, Türkiye’nin tek ‘yüksek teknoloji taciri’ olma iddiasıyla mucitlerden yeni icat çıkarmalarını bekliyor. Mucitlere ve girişimcilere, pazar yaratma potansiyeli olan buluşlarını tüm dünyaya duyurmak için büyük bir fırsat sunan İnventram, yeni buluşları, doğru yatırımcılarla bir araya getirerek, teknoloji dünyasına benzersiz yenilikleri kazandırmayı amaçlıyor.

Yatırımda sınır yok

İnovatif fikir ve fikri mülkiyet hakları yatırımlarının Koç Holding ve Koç Üniversitesi ortaklığı ile yönetildiği İnventram, teknolojiyi kullanan girişimleri ve insan kaynağını tespit edip, doğru iş modeliyle iş dünyasına taşıyor. İnventram, bu sayede mucit için umut olurken, yatırımcıya da benzersiz bir güven sağlıyor.

Türkiye’de girişim yatırımcılığı yapan pek çok şirket olduğunu belirten İnventram Genel Müdürü Cem Soysal, yüksek teknolojiye yatırım yaparak sektörde farklılaştıklarını söyledi. Mucit ve girişimci için umut, yatırımcı için güven dolu bir ortam hazırladıklarını ifade eden Cem Soysal, “İnventram hem Koç Topluluğu’nun hem de ülkenin sağlıklı, sürekli ve sürdürülebilir büyümesine yapılmış önemli bir yatırımdır. Doğru girişime yatırım için sınırımız yok. Bu yüzden girişimcilere, ‘Buluşunuz varsa buluşalım’ diyoruz. Hedefimiz sadece Türkiye ile sınırlı kalmamak. Dünya ölçeğinde devrim yaratacak belli teknolojilere zaman ve bütçe ayırarak emek vermeye devam ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

3 binin üzerinde proje geldi

2010 yılından bu yana, biyoteknoloji, sağlık, otomotiv, bilgi ve iletişim teknolojileri, savunma sanayi teknolojileri, malzeme bilimleri, elektronik ürünler ve uzay sistemleri alanlarında yatırım yaptıklarını hatırlatan Cem Soysal, enerji, çevre teknolojileri, internet ve mobil tabanlı hizmet, gıda teknolojileri alanlarının da destek verdikleri sektörler arasında yer al dığını söyledi. Cem Soysal, bugüne kadar 3 binden fazla şirket ve proje nin kendilerine ulaştığını belirterek, “Bunlardan 50 tanesine yatırım yaptık. Bu da dünyadaki yatırım fonlarıyla çok paralel olan yüzde 1.5 ’un üzerindedir. Bunların içerisinde 35 tane patent yatırımı, 3 şirket yatırımı ve 12 adet de teknoloji ticarileştirme iş ortaklığı bulunuyor ” diye konuştu.

Haberin Devamı