Gazete Vatan Logo

‘Başbakan rabia işareti yapamıyor’

Bahçeli, Erdoğan’ın istifa eden 4 bakanı hatırlattığı için artık rabia işareti yapamadığını öne sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün İstanbul Ataşehir’de Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Konuşmasında Ortadoğu ve dünyada yaşanan sosyal çalkantılara değinen Bahçeli, şöyle dedi: “Türkiye’de bir sosyal hareketlilik başlarsa, Tayyip Erdoğan’ın kaçmaktan başka şansı olmaz. Ukrayna’yı gördünüz. Kızgın sac üzerinde bin yıldan bu yana ayakta kalmayı başaran bir devleti zafiyete uğratabilirler. Bundan demokrasi içinde kurtulmanın bir yolunu bulmak lazım. Torba yasalarla Türkiye’yi torbacılar yönetiyor. Buna bir dur demek lazım. Dur diyeceğimiz alan 30 Marttır.”

Erdoğan’ın daha önce miting meydanlarında sıkça yaptığı Rabia işaretini artık yapamadığını öne süren Bahçeli, elinin dört parmağını göstererek, “Mitinglerde böyle yapamıyor. Bazı toplantılarda herkes bunu yapıyordu. Bu 4 kişi başka bir şey oldu. Bu 4 kişi çocuklarıyla birlikte bakanlar oldu” dedi.

Cumhurbaşkanlığı şansı yok

Partisinin Maltepe’deki seçim bürosunun açılışını da yapan Bahçeli, herkesi sandığa gitmeye çağırdı. “Her sandıkta 2 oyumuz gitmiş olsa toplamdaki oyumuzu düşünün” diyen Bahçeli uyarılarını şöyle sürdürdü: “Çalma almış başını gidiyor. Her şey çalınıyor, oylar da çalınıyor. Her sandıkta resmi görevlilerin dışında gönüllü sandık gönüllüsü istiyorum.”

Bahçeli, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olma şansının kalmadığını da öne sürdü.

‘Bahçeli MHP ailesinin reisidir’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Devlet Bahçeli’ye yönelik, “Aile nedir, çocuk nedir bilmez” sözlerine tepki gösterdi. Dün bir açıklama yapan Adan, Erdoğan’ın Bahçeli hakkındaki sözlerinin, “kültürde, İslam’da ve vicdanlarda yeri olmadığını” vurguladı ve “Aile demek sadece çocuk sahibi olmak demek değildir. Sayın Bahçeli koskoca MHP ailesinin reisidir” dedi.

Haberin Devamı