Gazete Vatan Logo

'Başbakan'ı çok eleştirir'

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın hiç bilinmeyen sırları...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın hiç bilinmeyen sırları ortaya çıktı. Erdoğan'ın 1978'den beri hayat arkadaşı olan Emine Erdoğan'ın aslında iyi bir hatip olduğu ve zaman zaman eşini siyasi sertliğinden dolayı eleştirdiği ortaya çıktı.

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu programda Başbakan'ın sırları masaya yatırıldı. Emine Erdoğan'ın en yakınında bulunan isimlerden olan ve AK Parti'de siyaset yapan MKYK üyesi Ayşe Böhürler ve gazeteci Sibel Eraslan bilinmeyenleri anlattı.

EMİNE ERDOĞAN İYİ BİR HATİPTİR

Erdoğan'ın sırlarına bakmak için eşi Emine Erdoğan'a bakmak gerek diyen Eraslan Erdoğan'ın hapse girdiği yıllarda yaşadığı bir anıyı anlattı. Eraslan "Emine Erdoğan iyi bir hatiptir. Bunu bilmiyorduk. Erdoğan hapse girdikten sonraki ilk toplantısı Çekmeköy'deydi. Tayyip Bey hapse girdiğinde bütün halk infilak haldeydi herkes ağlayarak akın ediyordu. Salonun sahibi daha fazla insan gelmesin salon yıkılacak demişti. Emine Erdoğan'ı güçlükle salona soktuk. Kürsüde çantasından bir kağıt çıkardı baktım kendi el yazısı. Konuşma yaptı. O konuşma bittikten sonra 'Güzel bir konuşmaydı siz mi yazdınız' dedim. 'Nereden bildiniz' dedi. El yazınızdan anladım dedim"

'TAYYİP YANIMDAYMIŞ GİBİ YAZDIM'

Emine Erdoğan'ın bunun üzerine "Sanki Tayyip yanımdaymış gibi yazdım" dediğini aktardı.

O güne kadar Emine Erdoğan'ın böyle şiirli bir konuşma yazabileceğini hiç bilmiyorduk diyen Eraslan Emine Erdoğan'ın eşinin yanında 40 yıldır ezilmeyen güçlü bir kadın olduğuna vurgu yaptı.

EMİNE ERDOĞAN EŞİNİ ELEŞTİRİR

AK Parti MKYK üyesi Ayşe Böhürler de Emine Erdoğan'ın eşini eleştirmekten geri durmayan bir kadın olduğunu anlattı. Erdoğanlar'ın normal bir aile ilişkisi içinde olduğunu belirten Böhürler siyaset konusunda da eşini sık sık eleştirdiğine vurgu yaptı. "Eşini eleştirebilir, ve bunu rahatlıkla yapar. Bu söylenir mi diye de düşünmez" diyen Böhürler bunun başarısının sırrı olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın elitist olmadığını, elitlerin fikirlerine fazla değer vermediğini, halkın içinden gelip halk gibi yaşadığının altını çizen Böhürler Emine Erdoğan'ın da eşini kutsallaştırmayıp normalleştirdiğini aktardı.

Emine Erdoğan'ın eşini en çok hangi konularda eleştirdiği sorusuna Böhürler "Siyasetin pek çok alanında eleştirir, bunu böyle söylemeseydin, bak buna kızdın, daha yumuşak olsaydın şeklinde eleştirir" dedi.


Başbakan'ın danışmanlığını da yapan AK Parti Giresun Milletvekili Hüseyin Besli'nin kitabındaki bir anıyı programda anlattı.

ADAYLIKTAN ÇEKİL YOKSA...

Kitapta yer alan "Biri telefon açıyor. Uyarıda bulunuyor. Adamınız adaylıktan çekilecek ve bunu basın toplantısında açıklayacak. Yoksa bir sonraki uyarımız daha kanlı olacak" diye tehditte bulunması Besli'ye soruldu.

Besli seçimlere 10 gün kala kaldığı sürede bu olayın olduğunu söyleyerek bunu yapanın kimlerin olduğunu bilmediklerini söyledi.

Sunucu Didem Aslan Yılmaz'ın sorduğu "Refah Partisi Erdoğan'ı destekledi mi?"sorusuna Besli Erdoğan'ın Refah Partisi'nin merkezinin adayı olmadığının üstüne basarak "İstanbul teşkilatı Erdoğan'a o kadar destek veriyordu ki son anda Erdoğan'ın adaylığı ilan edildi" dedi.

Besli tehdidin ise derin devletle alakakı birimlerden olduğunu düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı