Gazete Vatan Logo

‘Başbakan damacana solcusu mu’

CHP’li Nazlıaka, Gökçek’in ‘Damacana solcusu’ sözüne sert yanıt verdi. Gökçek: “Seni doktoruma muayene ettireyim”

CHP’li Aylin Nazlıaka, Ankara’nın suyuyla ilgili polemik yaşadığı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisine yönelik ‘damacana solcusu’ sözüne “Başbakan da damacana suyu tüketiyor, Başbakan da mı damacana solcusu?” diye yanıt verdi.

Nazlıaka, Ankara’nın şebeke suyu ile ilgili Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Gökçek’in, “geçen nisan ayından itibaren şekebe suyuna Kesikköprü Barajı’ndan Kızılırmak suyu verildiğini itiraf ettiğini” söyledi. ASKİ’nin web sayfasında, “2009’dan itibaren Kızılırmak suyu verilmediğinin” yazılı olduğunu belirten Nazlıaka, “Gökçek halkı kandırıyor, yalan söylüyor” ifadesini kullandı.

Nazlıaka, Ankara’da bulunan yaklaşık 10 kaynak suyu fabrikasından 4 tanesinin ya Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştirakler tarafından satın alındığını ya da Büyükşehir Belediyesi şirketi yöneticilerinin bu firmaların başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerini yaptığını iddia etti. Nazlıaka, “Daha çok para kazanma hevesi ile Ankaralıların sağlığını ve geleceğini tehlikeye atmaktadır. Benden yaşadığımız rahatsızlığa yönelik sağlık raporu istiyor. Ben ona binlerce vatandaşın raporunu getiririm ama önce o ruhsal sağlığının yerinde olduğuna dair rapor getirsin. Şimdi beni yine dava açmakla tehdit edecek. Gökçek’ten korkan onun gibi olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Çıkıp ishalim diyorsun’

Gökçek ise dün akşam Nazlıaka’ya, “Benim senin hakkında bir iddiam yok. Sen çıkıp ‘ishalim’ diyorsun. Gel seni kendi doktoruma muayene ettireyim. Sudan mı değil mi ona göre cevap vereceğim” diye seslendi.