Gazete Vatan Logo

‘Barzani bedelini ödedi’

Kuzey Irak’ın lideri Barzani’yi bağımsızlık referandumu öncesi uyardıklarına dikkat çeken Başbakan Yıldırım, “Bunlar dikkate alınmadı ve sonunda mağdur olan oradaki insanlar oldu, bu işi yapanlar da bedelini ödedi” dedi

‘Barzani bedelini ödedi’

Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, dün TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu “Farkındalık Ödülleri” törenine katıldı. “Karar alma mekanizmalarında erkeğin rolü yok zaten kadının rolü var. Biz erkekler, hanımefendilerin, fikirlerini ve görüşlerini alır, onun satışını yaparız” diyen Yıldırım, konuşmasında şu mesajları verdi:

‘300 bin bebek doğdu’

Suriye’de Irak’ta yaşanan kriz nedeniyle 3,5 milyona yakın ülkesinden evinden barkından kaçarak canını kurtarmak zorunda olan insanlara kucak açan ülke Türkiye’dir. Türkiye’de 300 bine yakın yeni bebek oldu. Türkiye, kültüründen medeniyetinden geleceğinden aldığı tecrübe ile bu insanlara kucak açıyor, onların ekmeğini paylaşıyor sıcak yuvasını paylaşıyoruz. İstikrarlığın çıkış yolu Türkiye’nin savunduğu barışçı yoldur. En son Kuzey Irak’ta yaşananları gördük. Türkiye olarak zamanlıca uyarıları yaptık ama buna rağmen bunlar dikkate alınmadı ve sonunda mağdur olan oradaki insanlar oldu bu işi yapanlar da bedelini ödedi. Sadece ülkemizde değil ülkemizin etrafında, bölgemizde meydana gelen olaylara kayıtsız kalmıyoruz, mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz. Zengin tarihimizden aldığımız tecrübelerle barışın ve adaletin temsilciliğini yapmaya devam edeceğiz. Kadınları bu barış ve adalet misyonunun öncüleri, bayraktarı olarak görüyoruz. Bütün toplumlarda kadınlar yönetimleri adil, sağduyulu ve barışçıl olmaya sevk eden önemli bir güçtür.

Haberin Devamı