Gazete Vatan Logo

‘Barış ve huzur için yürüyoruz’

Adalet Yürüyüşü’nün ikinci gününde eleştirilere yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri için “Hiç meraklanmasın. Onun da adalete ihtiyacı olacak” dedi. Kılıçdaroğlu yürüyüşün suç olmadığını söyledi

‘Barış ve huzur için yürüyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Güvenpark’ta başladığı ve İstanbul Maltepe Cezaevi’nde tamamlanacak ‘Adalet Yürüyüşü’nün ikinci gününü tamamladı. Hipodrom mevkiinde yürüyüş öncesi basının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, gelen tepkilerin son derece olumlu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Arada bir eleştiri gelmekle beraber gelen tepkiler, son derece olumlu. Bu da Türkiye’nin adalete duyduğu ihtiyacın her geçen gün arttığını da gösteriyor. Dolayısıyla bu yürüyüşün İstanbul’a kadar sürmesi, bizim açımızdan da Türkiye açısından da adalet isteyen herkes açısından da son derece önemli ve değerli” diye konuştu.

Durmak yok, yola devam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, CHP’nin yürüyüşünü samimi bulmadığına dair eleştirisi sorulan Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi: “Eğer yürüyüşler, yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir şey olmaz. İnsanlar, sabah akşam zaten yürüyorlar. Metroya, otobüse binerken, yürüyorlar. İş yerlerine giderken, gelirken, yürüyorlar. Yürümenin suç olduğunu da ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Tam tersine biz ülkemizde, bu yürüyüşü birlikte yaşamayı, barışı, huzuru egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli, hiç meraklanmasın. Onun da adalete ihtiyacı olacak. Adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz.”

Haberin Devamı

‘Yorgunluk hissetmiyoruz’

Yürüyüşün ardından ilk gecenin nasıl geçtiği ve yorgun olup olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Hiç yorgunluk hissetmiyoruz, dersek doğru değil. Gerçekçi olmak lazım; ama yorulduk, diye ah vah edecek halimiz yok. Son derece dinamik, yolumuza devam edeceğiz. Akşam dinlendik zaten. İnsanlar eğlendi. Keyifli bir akşam geçirdik. Şimdi yolumuza devam edeceğiz.

Dün dinlenmeden, uzun bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bugün belli etaplar dinlenmeyle geçirilecek sonra asıl yere ulaşılacak. Toplam yürüyeceğimiz kilometre, 22 olacak. Bugün 22 kilometrelik bir yürüyüş yapacağız. Yürüyüşe değişik illerden güzergah üzerinde katılım da olacak.”

Katılım çığ gibi arttı

Yürüyüşün ikinci gününde yine milletvekilleri ve vatandaşlar da yer aldı. Kahramankazan ilçesine doğru yürüyüşe geçen Kılıçdaroğlu’nu, 2 bin kişiyle başladığı ikinci günde kendisi ellerinde Türk bayraklarıyla yol boyu vatandaşlar karşıladı. Yeni katılımcılarla birlikte yürüyüşçülerin sayısı yaklaşık 7 bini buldu. Kortejin önünde yer alan çevik kuvvet ekipleri yol üzerinde bekleyen herkesin üzerini aradı. Ayrıca yol kenarlarındaki boş araçlarda da arama yapıldı. Kılıçdaroğlu ilk molasını 5.5 kilometrelik yürüyüşün ardından Ankara çıkışında Susuz Köy yakınlarında verdi. Bir ağacın altında, sandalyede yaklaşık yarım saat dinlenen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla sohbet etti.

Haberin Devamı

HDP’den destek: Geç de olsa olumlu

“Adalet Yürüyüşü”, HDP yönetimi tarafından, “geç de olsa olumlu” olarak değerlendirildi. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, CHP’nin girişimini, “Yürüyüş geç de olsa doğru bir tepkidir. Bu doğruyu sürdürmenin şartı; sadece belli bir partinin milletvekillerine yönelecek olması ihtimali değil tüm tutuklu milletvekillerine ve bütün olarak demokrasi iradesine sahip çıkma iradesini göstermeleri gerekir” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’den yürüyüş

Yürüyüşe CHP İzmir örgütü 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndan çıkacağı yürüyüşle destek verecek. Yürüyüş güzergahı ve zamanlaması, Kılıçdaroğlu ile Gebze’de buluşacak şekilde hazırlandı.

Tutuklu oğlu için yolda

Yürüyüşe Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu 11 aydır cezaevinde olan Veysel Kılıç da katıldı. Rizeli ve 4 çocuk babası Kılıç, 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanarak, Silivri Cezaevi’ne konulan oğlu için adalet istediğini belirterek, “Biz anneler, babalar olarak gözlerimizden yaş değil; kan akıyor. Ülkemizde adalet istiyorum. Şu çocukların suçu neydi? Bir kısmı çıktı, 262’si Silivri Cezaevi’nde. ‘Plansız tatbikata gidiyoruz’ dediler, aldılar, götürdüler. Benim çocuğum Boğaz Köprüsündeydi.

Şu anda iddianame bekliyoruz. 11 ay doldu. Adalet, bunun neresinde? Ben Cumhurbaşkanı’mızın sarayının kapısından polisle kaldırıldım. Hani bir laf var ya ‘Kapıdan kovduk, bacadan girdi’, ben şanlı Türk bayrağımla o saraya gireceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eski AK Partili vekil katıldı

‘Adalet Yürüyüşü’ne eski AK Partili milletvekili, kurucu üye gibi bazı isimlerin katılması dikkati çekti. Kılıçdaroğlu’na ellerinde ‘Adalet’ yazılı döviz bulunan AK Parti kurucularından olan ve partiyle yolları ayrılan Fatma Bostan Ünsal ile eşi Ak Parti Adıyaman eski milletvekili Faruk Ünsal ve KHK ile üniversiteden ihraç edilen Prof. Cihangir İslam da eşlik etti.