Gazete Vatan Logo

‘Barış sadece ayak öpmekle olmaz’

‘Barış sadece ayak öpmekle olmaz’

Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın doğrudan Başbakanlığa bağlanmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nda düzenlenen bir programla personeline veda etti. İşler, “Diyanet İşleri Başkanlığı da yeni başarılara bu yeni dönemde imza atacak diye temenni ediyorum” dedi.

Vatikan’a çağrı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez de İslam dini ve dünyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Belli güçler istiyorlar ki İslam dininin her hangi bir ülkedeki varlığı, güvenlik ve meşruiyet sorununa dönüşsün. İslam dünyasında oluşturulan uydu hareketler de buna zemin hazırlamak için yoğun bir çaba içerisinde.”

Turnuvayla olmaz

Almanya’da 2001’den 2013 yılına kadar her yıl ortalama 22 caminin saldırıya uğradığın, bu sayının 2014’te ise 70’e yükseldiğini anlatan Görmez, Vatikan başta olmak üzere bütün dini kurumların bu konuya eğilmesi gerektiğine dikkati çekti. Görmez, “Bu, sadece genç bir kızın ayaklarını yıkamakla, dinler arası futbol maçı, turnuvası düzenlemekle olmaz. Bu ilahi dinlerin yeryüzüne getirdiği hikmetlerden hareketle İslam gibi yüce bir dinin mensuplarına yönelik ötekileştirme, düşmanlaştırma hareketlerinin önünü almak gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mahkumun ayağını öptü
Görmez’in konuşmasında gönderme yaptığı Papa Francesco, Paskalya Yortusu öncesi 50’ye yakın mahkum gençle bir araya gelmişti. Papa Francesco, Hazreti İsa’nın 12 havarisinin ayaklarını yıkamasını simgeleyen ayak yıkama ayini gerçekleştirmişti. Papa, aralarında Sırbistanlı Müslüman bir kız ile Katolik başka bir kızın da bulunduğu, farklı dinlere mensup 12 genç mahkumun ayağını öpmüştü.