Gazete Vatan Logo

‘Barajla darbeci siyaseti yıkacağız’

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dün partisinin Denizli Özay Gönlüm Meydanı’nda düzenlenen mitinginde konuştu. HDP’nin seçim kampanyalarına engel olunmaya çalışıldığını, seçim bürolarına çeşitli saldırılar yapıldığını belirten Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin, kibir siyasetinden beslenenlere insanlık dersi vereceğini söyledi. Yüksekdağ, şöyle konuştu:

MGK’yı, YÖK’ü kaldırın

“Siyasi iktidar güç sahibi oldu, insanlıktan koptu. Güç sahibi olunca, gücünü servetini, zenginliğini büyütünce, AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinden başka hiçbir şeyi görmez oldu. Eğer darbeye karşıysanız, bütün darbe kurumlarını kaldırın. Darbeci değilseniz, Kenan Evren’in ruhu sizde yaşamıyorsa dediğinizi yapın. Buradan Cumhurbaşkanına ve Başbakana sesleniyorum: Yarın MGK’yı, YÖK’ü kaldırın. Yüzde 10 seçim barajını kaldırın. Bizler yüzde 10 barajını yıkıp geçtiğimizde işte o zaman onların yapamadıklarını yapacağız. Bizler yüzde 10 barajını yıkarak aynı zamanda Türkiye’de inşa edilen bu darbeci zihniyeti ve siyaseti de yıkıp atacağız.”

Haberin Devamı

Kandil’e gidiyorlar
Abdullah Öcalan ile 40 gündür görüşemeyen HDP İmralı heyetinin önümüzdeki günlerde KCK yöneticileri ile görüşmek üzere Kandil’e gideceği belirtildi. HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, İmralı’ya gidiş konusunda hükümetten ne olumlu ne de olumsuz yanıt almadıklarını belirterek, adaya gidememelerinin bir tecrit olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Gazi’de silahlı saldırı

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde HDP üyesi iki kişi silahlı saldırıda yaralandı. İddiaya göre, bugün Sultangazi’ye gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etkinliğine katılım için cuma vaazında çağrı yapan Selçuklu Camisi imamı ile görüşmeye giden HDP üyeleri saldırıya uğradı. Cemaat arasından çıkan iki kişinin HDP üyelerine silahla ateş açtığı, 35 plakalı araçla kaçtıkları öne sürüldü.