Gazete Vatan Logo

‘Baraj sorunumuz yoktur’

Yüzde 10 seçim barajını aşacaklarını iddia eden HDP lideri Demirtaş, “Baraj zihinlerimizle yazılmış bir engeldir. Halkın gümbür gümbür gelen seli Kenan Evren’in barajlarını tarumar edecektir” dedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Şanlıurfa il kongresine katıldı. Coşkulu bir kalabalığın doldurduğu GAP Arena Spor Salonu’da çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı da yer aldı.

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın da katıldığı kongre salonunda Türk bayrağının yanında Abdullah Öcalan posterinin asıldığı görüldü. Partililere hitap eden Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

‘Rojava yol gösterdi’

“Allah’ın bahşettiği kimliği, anayasa gereğince unutmamızı istediler. Bunu kabul etmedik çok şükür. Halkımızın kahraman gençleri sayesinde, onurumuzu kaybetmeden bugünlere geldik. Boyun eğmeyen bir halk gerçeği ile omuz omuza yürüyerek bugünlere geldik. Eğer bu mücadele ve emek heba olmasın istiyorsak doğru siyaseti yürütmemiz gerekir. Rojava direnişi, Kobani direnişi bize iyi gösterdi. Rojava’da bütün inanç ve kimlikler biraya gelerek dünyaya bir mesaj verdiler. Bu bizim için bir örnektir. İşte HDP de bu şekilde yola çıktı.”

Öcalan övgüsü

Abdullah Öcalan’ın 1978 yılında özgürlük ruhuyla Şanlıurfa’dan yola çıktığını söyleyen Demirtaş, genel seçimler öncesi HDP’nin baraj sorunu olmadığını savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Sayın Öcalan, ’Bu topraklara barış getireceğim’ diye yola çıkmıştı buradan. ’Genç başladık genç başaracağız’ diyen Öcalan’ın hemşerileri, HDP sizlere emanet. Genç arkadaşlar, fedakarca bir çalışma yürütürlerse bizim baraj sorunumuz yoktur. Baraj zihinlerimizle yazılmış bir engeldir. Halkın gümbür gümbür gelen seli, Kenan Evren’in barajlarını tarumar edecektir.”

Kobani’ye canlı bağlantı

HDP İl kongresinde daha sonra Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim canlı bağlantıyla kongre salonundaki ekrandan partililere seslendi. Salonda bulunanların uzun süre alkışladığı Müslim, Kürtçe konuşmasında direnişlerinin sürdüğünü ve kentin önemli ölçüde kontrolünü elinde tuttuklarını kaydetti.