Gazete Vatan Logo

‘Banyo kralı’ na soğuk duş

30 yıldır sektörde olan Panel Duş iflas erteleme istedi. Şirkete kayyum atandı. Panelduş’u, ünlü yönetmen Ömer Lütfi Akad’ın oğlu M.Ömer Akad ve ortağı Ergin Saydam kurmuştu.

Sinemacılar Kuşağı’nın ilk temsilcilerinden ünlü yönetmen Ömer Lütfi Akad’ın oğlu Mehmet Ömer Akad’ın ortağı olduğu Panelduş, haciz baskısına karşı iflas erteleme istedi, mahkemece kayyum atandı.

Temeli 30 yıl kadar önce, ikisi de mimar olan, M. Ömer Akad ve Ergin Saydam tarafından atılan küvet, duş kabin markası Panelduş’un sahibi iki firma için iflas erteleme talebi Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı. Avukat Aslı Erdem Karagöz, mahkemeye yaptığı başvuruda Panel Mimari Ürünler sanayi ve Tic. Ltd. Şti. ve PNL İnşaat ve Turizm Sanayi A.Ş. isimli şirketlerin haciz baskısı altında olduklarına işaret etti. Avukat Karagöz, borca batık durumda olan şirketlerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için mahkemenin tedbir kararı vermesini istedi. Dava başvuru dilekçesinde yer alan bilgilere göre Panelduş markası ile üretim ve satış yapan şirketlerin Türkiye genelinde 450 bayisi bulunuyor. Yurt içinin yanı sıra 40 kadar ülkeye ihracat yapan markanın Yunanistan, İsrail, İran gibi bir çok ülkede de bayileri faaliyet gösteriyor. Dilekçede, küvet, duş kabin alanında sektörün lider markası olduğuna işaret edilerek yaşanan sıkıntının temelinde inşaat sektöründe yaşanan gerileme olduğu vurgulandı. Dilekçede, yapılan satışların tahsilatında yaşanan sorunlar nedeni ile şirketlerin mali dengelerinin bozulduğu anlatıldı.

Haberin Devamı

Mahkeme, başvurudan iki hafta sonra her iki şirket için tedbir kararı vererek yapılan hacizlerin durdurulmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca, tedbir kararı öncesi haczedilen malların ise şirket yetkililerin yediemin olarak teslim edilmesini istedi. Mahkeme ayrıca her iki şirket için kayyum atamasında bulundu.