Gazete Vatan Logo

‘Bana yeni birini bul’

ABD lideri Trump’ın kızı Ivanka’dan, Beyaz Saray’a çekidüzen vermesi için özel kalem müdürü yaptığı John Kelly’nin yerine yeni birisini bulmasını istediği öne sürüldü

‘Bana yeni birini bul’

Göreve geldiği günden bu yana yakın yardımcılarının büyük bölümüyle yolları ayıran ABD Başkanı Donald Trump’ın, büyük umutlarla göreve getirdiği Özel Kalem Müdürü John Kelly’yi de kovmaya hazırlandığı iddia edildi.

Vanity Fair dergisi, Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberinde Trump’ın, büyük kızı ve danışmanı olan Ivanka Trump’tan, Kelly’nin yerine geçecek bir isim önermesini istediğini yazdı.

Trump daha önce İç Güvenlik Bakanı olarak atadığı Kelly’yi geçtiğimiz yıl, Beyaz Saray çalışanlarını ‘düzene sokması’ için özel kalem müdürlüğü görevine getirmişti. Kelly, göreve gelmesinden bu yana Trump’ın siyasetlerine ve diğer yardımcılarıyla olan ilişkilerine yönelik açık eleştirileriyle adından söz ettiriyordu.

Haberde Kelly’nin bu tarz çıkışlarından rahatsız olan Trump’ın arkadaşlarına özel kalem müdürü için, “O deli ülkeyi kendisinin yönettiğini sanıyor” şeklinde sözler sarfettiği kaydedildi.

Cumhuriyetçi Parti kaynakları, Trump’ın aklında seçim kampanyası sırasında yanında yer alan lobici David Urban’ın olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hemen değil

Vanity Fair’e konuşan Beyaz Saray kaynakları, Kelly’nin yakın bir tarihte görevden alınmasını beklemediklerini, ancak Trump’ın özel kalem müdürünü değiştirmeye kesin karar verdiğini kaydetti.

Ivanka’yı istemiyor

Kelly, göreve geldiği günden bu yana Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner’in Beyaz Saray’da fazla rol almalarından rahatsız olduğunu Trump’a sık sık dile getirmişti. Ancak Trump Kelly’nin ısrarına rağmen kızı ve damadına önemli görevler vermeyi sürdürüyor.