Gazete Vatan Logo

'Bana kaldın' diyerek taciz etti!

Grizuda ölen oğlunun eşine tacizden hapiste

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü Karadon Yeni Servis Kuyusu’ndaki 30 madencinin öldüğü grizu faciasında eşi Kadir Ö.’yü kaybeden 2 çocuk annesi F. Ö., 3 hafta önce, Zongultak’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Coburlar Köyü’nde aynı evde yaşamaya devam ettiği kayınpederi Muhuttin Ö.’nün (66) kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla jandarmaya ihbarda bulundu. F. Ö., kayınpederinin kendisine taciz girişiminde bulunurken cep telefonuyla çektiğini iddia ettiği bir fotoğrafı da jandarmaya delil olarak teslim etti. Jandarma tarafından gözaltına alınan Muhuttin Ö., suçlamayı kabul etmedi ve serbest bırakıldı. Jandarmanın soruşturması kapsamında geçen cuma günü yeniden gözaltına alınan Muhuttin .tgüç, Çaycuma Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

‘Kayınvalidemi de dinlemedi’

Grizu faciasında eşini kaybettikten 17 gün sonra dünyaya getirdiği ikinci çocuğuna, ölen eşinin adını veren F. Ö., eşinin ölümüyle birlikte kayınpederinin kendisine cinsel tacizde bulunmaya başladığını ileri sürdü. 5 yaşındaki ve 10 aylık 2 çocuğu ve kayınvalidesi ile birlikte kayınpederinin evinde kalmaya devam eden F.Ö., ailesinin kendisine sahip çıkmadığını söyledi. Eşinin ölümünden sonra kayınpederinin, “Kocan öldü sen bana kaldın” diyerek tacizde bulunduğunu öne süren F. Ö., “Karşı çıkmama, direnmeme rağmen taciz etti. Kayınvalidem de sürekli uyardı, ’yapma, rezil olacağız’ diyordu. Ama dinlemedi. Ben de jandarmaya şikayetçi oldum. Cezasını çeksin” diye konuştu.

Kazadan 17 gün sonra dünyaya gelen torunu ve gelini ile birlikte oğlunun mezarını ziyaret eden Muhuttin Ö., “Keşke oraya girmeseydi, evde olsaydı. Çocukları yetim kaldı. Bunlar hep benim boynumda kaldı. Ben bakacağım” diye konuşmuştu. Geçen yıl Babalar Günü öncesi gelini, eşi ve torunlarıyla, oğlunun mezarını ziyaret ederek dua eden Muhuttin Ö., Babalar Günü’nde oğlu kadir Ö’nün yanında olamamasının üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, “Her Babalar Günü’nde elimi öperdi. Şimdi gönüller kırık, moralimiz bozuk. Çocuğum körü körüne öldü. Torunlarım babaları yerine benim elimi öpecekler” demişti.

Haberin Devamı