Gazete Vatan Logo

'Bana hep ajanlığı yakıştırıyorlardı'

'Bana hep ajanlığı yakıştırıyorlardı'

Kanal D'nin yeni ve popüler dizilerinden Kara Kutu'da ajan rolünü oynayan Sümeyra Koç'la buluştuk bu hafta. Koç bizim için 'Kara Kutu'yu araladı, dizinin sevenleri için ipuçları verdi.

Biraz tanıyalım sizi...

Göçmen bir ailenin çocuğuyum. Annem Sırbistan göçmeni. Babam Karadağ'da doğmuş. Sırbistan'ın Sancak Bölgesi'nden. Sırp vatandaşıyım aynı zamanda. Ama burada doğdum. Biz de burada vatandaşlık aldık.

Ne zaman gelmişler?

Onlar 60'ların sonunda gelmişler. O zaman çok göç veriyormuş Sırbistan. Herkes bir yere dağılmış. Bizimkiler de buraya gelmiş.

Oyunculuk kapısı nasıl aralandı?

Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümü mezunuyum. Üniversitedeyken reklamla başladım, sonra çok hoşuma gitti. İspanya'da okudum bir süre. Gelince aklıma girmişti. Sadri Alışık'a ve Craft'a girdim. Bu işi yapmaya karar verdim.

Kara Kutu için Kurtlar Vadisi benzetmesi yapılıyor, o izleyici kitlesini mi çekmeye çalışıyor yapımcılar?

Pana Film Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı olduğu için hedef kitle o gibi gözüküyor. Ama senaristimiz Ercan Mehmet Erdem, Behzat Ç.'nin senaristi olduğu için ona daha çok benziyor aslında. Sadece Kurtlar Vadisi değil, hem Behzat Ç.'ciler ve Serdar Akar yönetmen olduğu için onu sevenlerle beraber farklı bir çok kitleyi biraraya getiriyor. Hafızasını kaybetmiş bir ajan var dizide. Esasında evli ve çocuğu var. Irak'ta hafızasını kaybediyor, geri geldiğinde kimseyi tanımıyor. Geliyor, bir barda çalmaya başlıyor. Zeynep karakteri Denizlili. Babası orada kalmasını istiyor, tekstil fabrikası var. Kız biraz inatçı, dik başlı, dediğini yapan bir karakter. Gayri resmi olarak gizli teşkilata giriyor.

Haberin Devamı

Nasıl gayrı resmi?

MİT'in sınavlarına giriyor ama son anda kaybediyor. Teşkilattan Hasan'la tanışıyor. Hasan da Zeynep'in karakteristik özelliklerinin MİT'te varolabilecek yapıda olduğunu görüyor. Hasan bir şekilde alıyor Zeynep'i Teşkilat'a, saha ajanı olarak eğitiyor. Zeynep'in ilk görevi de Mehmet'i araştırmak.

Diziye reaksiyon olumlu gibi. Behzat Ç. ekolüne yakın olduğu için mi biraz?

Bence cast da çok güzel ve gördüğümüz yüzlerin dışında bir kadrosu var. Ama senaryosu çok iyi. Gece yatmam gerekiyor ama senaryoyu okurken inanılmaz yükseliyorum, uyuyamıyorum. Evet aksiyon var ama mesela komiserin evdeki hallerini de görüyoruz. Aile de hedef kitle. İki kadın bir adam var, MİT var.

Haberin Devamı

Biraz kafa karıştırıcı bir kurgusu var. Biz de kara kutu gibi mi yaklaşıyoruz hikayeye?

Evet izleyicinin dikkatli bakıp çözmesi gerekiyor. Mesela ikinci bölümde Şevval Şam'in oynadığı karakter öldü ve beklenmedikti bu. Sürekli bir tetikte bırakıyor insanı.

KARANLIK TARAF HOŞUMA GİDİYOR

Hayalindeki rol ne olurdu?

Gerçekten hayal kuruyorum ama spesifik hayallerim yok. Yönetmenine bakarak vs. değerlendiriyorum. Ama ajan rolü arkadaşlarımın benim için hayaliydi. Kuzenim hep inşallah ajan olursun diyordu. Rol gelince ilk onu aradım. Karanlık bir tarafının olması hoşuma gidiyor.

Kadın karakterlere daha basmakalıp roller gelmiyor mu?

Evet o açıdan bir kadın karakter için tahmin edilemez bir rol bu.

Başka neler var hayatında?

Haberin Devamı

Tiyatro var. Karadut Tiyatro'da geçen yıl sahne aldık. Broadway'de oynamış bir oyunun uyarlaması. O da iyi bir tecrübeydi. Çok faydası oldu. İlk çıktığımda dudadığımın titrediğini hatırlıyorum.

DÜZENSİZLİĞİ SEVİYORUM

Güçlü Tarafın? Zayıf Tarafın?

Zayıf tarafım fazla düşünüyor olmam. Her şeyi çok düşünüyorum. Bu beni yoruyor bazen. Kararlı olmamı seviyorum. Çok çabuk karar veriyorum. Çok düşünmeme rağmen hızlı karar alıyorum.

İşinin en sevdiğin yanı, en sevmediğin yanı?

Dinamik oluşunu çok seviyorum. Sürekli açıksın. Ne kadar renkli yaşarsan o kadar çok karaktere giydiriyorsun. Öyle olmak zorundasın. Sevmediğim tarafı yok. İşimle aşk yaşıyorum. Geceyarılarına kadar çalışsam da yorulmuyorum. Ben bu düzensizliği seviyorum. Haftada beş gün bir yerde çalışıp, yıllık iki hafta izni olmak çok daha zor geliyor.

Oyuncu olmasaydın ne olurdun?

Yine televizyonla ilgili bir şey yapardım. Kamera önünde olmasam arkasında olurdum.