Gazete Vatan Logo

‘Balyoz’dan yattığı Hipnoz’a sayılsın’

Anayasa Mahkemesi’nin çarşamba günü verdiği ihlal kararının ardından İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi Balyoz davası sanıkları hakkında tahliye kararı verdi. Ancak Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı, 3 askerin hipnozla uyutularak işkence yapıldığı iddiasıyla açılan Hipnoz Davası’nda 7.5 yıl hapis cezası aldığı için tahliye edilmedi.

Yetki karmaşası

Ancak Üçok’un Balyoz’dan aldığı cezanın Hipnoz’dan aldığı cezadan daha yüksek olması nedeniyle içtimaya uğrayarak dosyalar birleştirildiği için ortaya bir yetki karmaşası çıktı. Bu karmaşanın ardından ok’un avukatı Serkan Günel Kayseri 2. Ağır Ceza mahkemesine yaşanan hak ihlali nedeniyle mahkumiyet hükmünden mahsup işleminin yapılması talebinde bulundu. Avukat Günel, Balyoz ve sahte çürük davalarından yattığı sürenin, Hipnoz’dan düşürülmesini talep etti. Albay Üçok, yargılandığı sahte çürük davasında da 9 yıl 7 ay ceza almıştı. Bu dosyası halen Yargıtay’da inceleniyor. Albay Üçok, 26 Eylül 2009’dan beri, yani 5 yıldır cezaevinde.

Haberin Devamı

‘Bir ben babasızım’

Pazartesi günün kararın açıklanması beklenirken babasına kavuşamayan Nazlı Üçok yaşananlara isyan etti. Duygularını VATAN’a anlatan Nazlı Üçok, şunları söyledi: “Ben de babamı bekliyorum. Herkes babasına kavuştu bir ben kaldım. Babasına kavuşan evlatları televizyonda görünce buruk bir şekilde onların tahliyesine sevindim. Avukatımız aracılığıyla babamın yargılandığı Balyoz davasında yattığı süre Kayseri’de yargılandığı davaya sayılmasını talep etti. Eğer bu yattığı süre Kayseri’deki davaya sayılırsa babam özgürlüğüne kavuşacak. Ben de ona kavuşacağım.”