Gazete Vatan Logo

‘Bal gibi güvenlik açığı var’

‘Bal gibi güvenlik açığı var’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bana IŞİD ile işbirliği yapan bir örgüt ismi geldi, hemen Başbakan’a verdim. Davutoğlu’na sormak isterim o iki canlı bomba listede var mıydı? İçişleri ve Adalet bakanları istifa etmeli” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk ve Kanal D’de ortak yayınlanan ‘Liderler Özel’ programında, Ankara Tren Garı Meydanı’ndaki patlamada güvenlik açığı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bugün yaşananların nedeninin yüzde 99.9’u Ortadoğu bataklığı. IŞİD’i telaffuz etmeye korkuyorlar. Güvenlik açığı bal gibi var. Yoktur dediğiniz andan itibaren o koltukta oturamazsınız” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları şöyle: İstanbul’da açılışlarımız ziyaretlerimiz olacaktı. Okan Bey aradı. Ankara Garı’nda patlama olduğunu yaralıların olabileceğini söyledi. Arkasından bir telefon daha geldi. Çok sayıda ölünün olabileceği söylendi.
TV’yi ailecek ürkerek izledik...
Televizyonu ailece ürkerek izledik. Ölü sayısının arttığını öğrendim. Saldırı sonrası yaptığım konuşma hayatımdaki en zor konuşmalardan biriydi. Bir baba ‘Ağlamayacağım’ dedi. ‘Bomba atanları sevindirmeyeceğim, dik duracağım’ diyordu. Bütün annelere seslenmek istiyorum, bu acıyı sonlandırmak sizin elinizde. Bu kararlılığınızı sürdürün. IŞİD ile işbirliği yapan yada IŞİD’in yan kuruluşu olan bir örgüt ismi bana gelmişti. Ben örgüt ismini sayın Başbakana verdim. Sayın Başbakan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü’nü çağırdı ismi verdi. Bazı açıklamalar oldu ama paylaşmam mümkün değil.
Ankara’daki olayın asıl sorumlusu hükümettir. ‘Sorumlu bürokrat’ diyemezsiniz. Bürokratı atayan o. Yönetme gücü olanı bırakıp tayin ettiği kişiye ‘Neden böyle oldu?’ derseniz olmaz. Sorumlu İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı’dır görevi bırakmaları lazım.Güvenlik açığı yoktur dediğiniz andan itibaren o koltukta oturamazsınız. Sayın Başbakan’a, Adalet ve İçişleri Bakanı’nın görevlerinden ayrılmaları gerektiğini ayrılmıyorlarsa azledilmeleri gerektiğini söyledim. ‘Siyaset sorumluluğu’ dedim. Sayın Davutoğlu’na sormak isterim o iki canlı bomba o listede var mıydı, yok muydu? Varsa daha büyük bir felaket var. Canlı bomba ile ilgili gömleklerin bulunduğunu söyledi Sayın Başbakan.
MİT görevini yapmıyor
Ortadoğu bir bataklık dedim. Giren çıkamaz dedim. Bugün yaşananların nedeni yüzde 99.9’u bu. IŞİD’in karargahı nerede? Ortadoğu’da... IŞİD, Suruç’ta, Reyhanlı’da, Ankara’nın göbeğinde eylem yapıyor. IŞİD’i telaffuz etmeye korkuyorlar. Ya yeni eylemler yaparlarsa diye. MİT gerçek görevini yapmıyor. Bütün MİT’i kast etmiyorum. Bir grup sadece iktidar partisine hizmet ediyor. Bu bizi rahatsız ediyor.

Haberin Devamı

Demirtaş’la cuma günü görüşebiliriz

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU, MHP’nin aksine HDP’nin görüşmeyi kabul ettiğini ve kendisine randevu verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Gün de verdiler. ‘Perşembe’ dediler ama benim 3-4 hafta önceden belli olan bir programım vardı. Sayın Demirtaş’ın da takvimi uygunsa biz cuma günü görüşmeyi önereceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, PKK’nın eylemsizlik kararını da değerlendirdi: PKK’nın silahlarını teslim etmesi lazım. Terör yoluyla bir hakkın elde edilmesi mümkün değil. Türkiye kendi sorununu çözebilecek kapasitededir. Teslim olacaklar. Tüm sorunlarını çözer Türkiye. Hükümetin PKK ile ne görüşme yaptığını bilmiyoruz. Birinci sınıf demokrasiyi getirir, insan haklarına saygıyı getirirseniz çözülmeyecek sorun yok. Bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer.

Haberin Devamı