Gazete Vatan Logo

‘Bakanları ben belirleyeceğim’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıtlar veren Muharrem İnce, “Aklı sıra Sayın Kılıçdaroğlu ile beni birbirimize düşürecek. Diyor ki, ‘Hangisi yönetecek?’ Cumhurbaşkanı olduğumda bakanlar kurulunu ben belirleyeceğim, yürütmenin başında olacağım” dedi

‘Bakanları ben belirleyeceğim’

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Balıkesir’de halka seslenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt verdi. Konuşmasının başında “Dün bana ‘kukla’ demiş. Kendisi sürekli Pinokyo gibi yalan söyleyip, burnu uzayacağı için bana kukla diyor tabii” diyerek Erdoğan’a yanıt veren İnce, “Demirel’in yaptığı köprüden 10 liraya geçiyoruz da seninkinden niye 100 liraya geçiyoruz?” diye sordu. İnce şunları söyledi: Aklı sıra CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile beni birbirimize düşürecek. Fitne sokmaya çalışıyor. Diyor ki, ‘Hangisi yönetecek?’ diyor. Anlatayım sana bak. Sen daha yasamayı, yürütmeyi, yargıyı anlyayamamışsın. Ben Cumhurbaşkanı olduğumda bakanlar kurulunu ben belirleyeceğim, yürütmenin başında olacağım. Sayın Genel Başkan da yasama da yani TBMM’de olacak. Yasama ayrı, yürütme ayrı. Ama sen her şeyde tek adam olmak istediğin için hala bu İnce ayrıntıyı öğrenemedin. Sana önerim şu, beraber yola çıktığın arkadaşlarından yanında kim kaldı, sen ona bak. Bak Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ertuğrul Yalçınbayır, Abdüllatif Şener yanında yok. Tek başına kaldın. Hiçbirisi yok.

Haberin Devamı

Cami yıktılar iddiası

CHP camileri yıktı diyor. Yahu camiler senin tapulu malın mı? Camiler hepimizin, bütün müslümanların. Eğer ‘Cami yıktı’ diyorsan, git burada AKP’nin yıktığı camiyi gör. Balıkesir’in girişinde solda, 52 Evler’e gelmeden solda, yıktığın caminin hesabını ver önce. Seni desteklemeyen herkesi ‘hain, FETÖ’cü, bölücü’ diyor, iftira atıyorsun. İki kere sordum, cevap alamadım. Cumhurbaşkanı olunca devletin belgeleri elime geçeceği için zaten açıklayacağım. 2001’de partiyi kurarken icazet almak için Pensilvanya’ya gittin mi, gitmedin mi?