Gazete Vatan Logo

‘Bak kardeşim binlerce kişi senin için...’

Şırnak’ın Uludere ilçesinde, mayın patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer’in cenazesi, Bartın’ın Kozcağız beldesinde toprağa verildi.

‘Bak kardeşim binlerce kişi senin için...’

Şehidin babası İbrahim ve annesi Asiye Akyer ile akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü, şehidin baygınlık geçiren bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yaçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Kıdemli Deniz Albay Mehmet Erdemir, Jandarma Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur, askeri yetkililer ile binlerce vatandaş katıldı.

Şehidin abisi Murat Akyer “Bak canım kardeşim, burada binlerce kişi senin için tekmil veriyor” diyerek asker selamı verdi.Şehidin, anne ve babasının yanı sıra ağabeyi Murat ve kız kardeşi Dilek Akyer ile yakınlarının güçlükle ayakta durduğu görüldü. Kılınan cenaze namazı sonrası Akyer’in cenazesi, askeri manga tarafından top arabasına konularak aile mezarlığına konuldu.

‘Yılbaşında geleceğim diyordun erken geldin...’

Burada şehidin tabutuna sarılan kardeşi Dilek, teröre lanet ederek, “Gül gibi ağabeymi aldılar. Canım ağabeyim, yılbaşında geleceğim diyordun, yılbaşından önce geldin. Evine böyle mi gelecektin? Sana doyamadan gittin” diye feryat etti.

Haberin Devamı


Şehit abisi kardeşine tekmil durdu.