Gazete Vatan Logo

‘Bahçeli gelmese de kongre geçerli olur’

MHP’de, genel merkezin tanımama kararına karşın daha önce mahkeme tarafından atanmış olan Çağrı Heyeti, 19 Haziran’da kurultayda ısrarlı. Heyet Sözcüsü: “Genel Başkan Bahçeli gelmese bile kongre geçerli”

‘Bahçeli gelmese de kongre geçerli olur’

MHP’de, olağanüstü kurultay için “mahkeme tarafından yetkilendirilen” Çağrı Heyeti tarafından, 19 Hazıran’da tüzük kurultayının yapılması planlanan Anadolu Otel’de basın toplantısı düzenlendi.

‘Yargı kararları ortada’

Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, burada yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Mevzuat ve Türk milleti adına karar vermeye yetkili Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi ve Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin kararları ortada iken, heyetimizin kanun sınırları içerisinde görevini ifa etmesinin darbe ya da korsan gösteri olarak nitelendirilmesi, kamuoyu üzerinde algı yaratma çabasından öteye gidemez. MHP Olağanüstü Büyük Kongresi daha önce belirlendiği üzere 19 Haziran 2016 Pazar günü bu otelde ve bu salonda icra edilecektir. MHP mensubu üyelerimiz, delegelerimiz, ülküdaşlarımız ve genel merkez yöneticilerimiz bu büyük ve anlamlı günde Türk milliyetçilerinin şahlanışına şahit olmaya davetlidir.” Açıklamasının ardından Ayhan Erel, beraberindeki heyet üyeleriyle kurultayın toplanacağı salonu gezdi. Salonda hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, kurulan sahnenin bir köşesinde merhum Alparslan Türkeş’in, diğer köşesinde ise Devlet Bahçeli’nin posterlerinin yer aldığı görüldü. MHP’de genel başkanlık için Devlet Bahçeli, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Süleyman Servet Sazak’ın, aday gösterilmek üzere en az 40 delegeden imza toplayacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

Akşener: Yargılanırlar

MHP Genel Başkanı adayı Meral Akşener dünkü açıklamasında şunları söyledi: “Çok uzun bir yoldan geldik. Çok zor şartlar altında çok seviyesiz ağır hakaretler uğrayarak ama hukuka bağlılıklarını adalet arayışlarını tahrip edildiğinin farkında olarak, korku duvarını yıka yıka bu noktaya geldik. 19 Haziran’daki kongremiz meşru, zorunlu ve hukuka uygundur. Tüzük değiştikten sonra alınacak kongre kararı da kesin bir karardır. Çağrı heyeti mahkeme kararı ile atanmıştır. Aksini uygulamak isteyenler yargılanacaktır. 595 sayısı salt çoğunluktur. Kurultayımız herhangi bir tartışamaya açık bir kurultay olmaktan çıkmıştır.

Haberin Devamı

Sazak’tan iki kurultaya çağrı

MHP’de genel başkanlık için aday adaylığını açıklayan eski milletvekili Süleyman Servet Sazak, “Genel merkezimizi, tüzük değişikliğinden ibaret olması ve hukukun sınırlarını zorlamamak şartıyla 19 Haziran kurultayını onaylamaya, kendini muhalif olarak tanımlayan arkadaşlarımızı da 10 Temmuz’da yapılacak seçimli kurultaya katılmaya davet ediyorum” dedi.