Gazete Vatan Logo

‘Bağlantım yok’ dedi ama evliliği FETÖ işi

ABD’de Hakan Atilla davasında ‘Gülen ile hiçbir bağlantım yok’ diyen FETÖ firarisi Hüseyin Korkmaz’ın evliliği de örgüt işi çıktı. Eski polis Korkmaz’ın 2012’de Koreli Su Hyun Kim ile evliliğini örgütün Kore imamı firari Eşref Sağlam organize etmiş

‘Bağlantım yok’ dedi ama  evliliği FETÖ işi

ABD’de karar duruşması Nisan ayına bırakılan Hakan Atilla davasında Rıza Sarraf ile birlikte Türkiye aleyhine tanıklık eden FETÖ firarisi eski polis Hüseyin Korkmaz’ın geçmişinde örgütün işleyişi konusunda çok çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ABD’de yürütülen Hakan Atilla davasında tanıklık yapan firari Fetö’cü Hüseyin Korkmaz’ın Amerika’dan iadesini istedi. Savcılık Korkmaz’ın Fetö ile bağını ortaya koyabilecek geçmişe dönük kayıtlarını da mercek altına aldı. Hüseyin Korkmaz’ın tüm hesap hareketleri ve yurt dışı kayıtları incelendi. Başsavcı vekili Hasan Yılmaz talimatıyla Mali Şube Müdürlüğü polisleri inceledikleri verilerde Korkmaz’ın evliliğini de FETÖ’nün talimatıyla gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

Uçak kaydı dosyada

Hüseyin Korkmaz’ın İstanbul Valiliğine 31.10.2012 tarihinde müracaat ederek Su Hyun Kim ile evlenmek istediği tespit edildi. Korkmaz’ın yurt dışına giriş çıkışları üzerinden yapılan detaylı taramada da Korkmaz’ın müracatından 6 gün sonra valilik tarafından evlenmelerinde bir sorun yoktur yazısı verildi. Hüseyin Korkmaz’ın müracatından 24 gün sonra evlendiği tespit edildi. Hüseyin Korkmaz ve Su Hyun Kim evliliklerinin ardındaki sır perdesini ise uçak kayıtları ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Evlilik dilekçesi vermeden bir ay önce Güney Kore’ye giden Hüseyin Korkmaz’ın kısa bir süre Kore’de kaldıktan sonra 09.10.2012 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yurda giriş yaptığı belirlendi.

Ayrı koltuklarda

Uçak yolcu isimlerini tek tek inceleyen Mali Şube Müdürlüğü polisleri FETÖ nün Kore İmamı olarak hakkında yakalama kararı bulunan Eşref Sağlam’ında aynı uçakta olduğunu tespit etti.

Aynı uçakta bulunan iki FETÖ terör örgütü üyesi, her ne kadar yakalanmamak için ayrı koltuklara otursalar da polisin takibinden kaçamadılar. Hüseyin Korkmaz 8K numaralı koltuk da otururken Kore İmamı Eşref Sağlam ise dikkat çekmemek için 11D numaralı koltukta oturduğu tespit edildi. Pasaport kontrol kayıtlarında ise iki FETÖ’cünün arka arkaya kontrol bankosuna girdikleri görüldü. Sabah 04.56.17 de pasaport kontrol bankosuna giren Kore İmamı eşref Sağlam’dan tam 25 saniye sonra bankoya bu kez Hüseyin Korkmaz’ın girdiği kayıtlardan ortaya çıktı. Hazırlanan raporda “23.11.2012 tarihinde evlendikleri belirlenen şahısların yaptıkları evliliğin FETÖ içinde yaptırılan bir proje evlilik olduğu ve Kore İmamı Eşref Sağlam’ın bu evliliğe aracılık yaptığı değerlendirilmiştir” ibaresiyle rapora eklendi.

Haberin Devamı

Seul Belediyesi ile yakın temas

Güney Kore’nin Başkenti Seul’deki FETÖ okulu Rainbow International School’un kurucusu Eşref Sağlam, Seul Belediye Başkanlığı’na seçilen Park Won-soon’u okulda ağırlamış ve kendisiyle bu hatıra fotoğrafını çektirerek okulun internet sitesine koymuştu.

Darbe girişimi olunca katalog evlilik yatmış

Aydın’da örgütün mahrem imamlarından olduğu öne sürülen E.K. yakalanınca, hakkındaki soruşturma genişletildi. İddiaya göre, E.K.’nın yine örgütün evlerinde kalan Sümeyre G.’ye evlilik kataloğundan, Adana’daki İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nda görev yapan Havacı Üsteğmen Murat A.’yı gösterdi. Bunun üzerine, Murat A. ve Sümeyre G., tanıştı. Evlilik hazırlıklarını tamamlayan çift 27 Ağustos 2016’da düğün tarihlerini aldı. Düğün davetiyelerini de bastıran Murat A. ve Sümeyra G., 15 Temmuz’da darbe girişimini olunca evlenemedi. Düğün tarihini erteleyen Üsteğmen Murat A, ise görev yeri olan İncirlik Üssü’ne döndü.

Haberin Devamı

Kendimi feda ederim

E.K.’nın yakalanmasının ardından, cep telefonu yazışmaları incelendi. Telefonunda ‘ByLock’ yüklü olduğu belirlenen ‘Mahrem imanın’ Sümeyre G. ile olan yazışmaları da ortaya çıktı. Yazışmalarda, Sümeyre G.’nin, “Örgüte hizmet için kimle derseniz, kim olursa onunla evlerim. Ben kendimi bu harekete feda ediyorum” dediği ifade edildi. E.K.’nın bu yöntemle evlendirmek istediği 22 kız olduğu söylendi. Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bunun üzerine Üsteğmen Murat A.’yı yakaladı. Sorguya alınan Murat A. ifadesinde evleneceği Sümeyre G.’yi tanımadığını söyledi. Uzun süre suçlamaları kabul etmeyen Murat A.’ya daha sonra düğün davetiyesi gösterildi.

Haberin Devamı

8 kadın FETÖ’cü gözaltına alındı
Aksaray’da FETÖ il kadın yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan 13 kişiden 8’i polis tarafından Aksaray merkezli olarak Kocaeli ve Denizli’de yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı. 5 kişinin yakalanması için operasyonun sürdüğü belirtildi. Aksaray’da gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.