Gazete Vatan Logo

'Babasının adını duyunca...'

Şehit uzman çavuşun oğlu hem ağladı hem ağlattı

MANİSA’da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98’inci Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen programda, şehit Uzman Çavuş Turan Kurt ile şehit Piyade Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan’ın ailelerine Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından Devlet Övünç Madalyası ve beratları verildi.

Anma programı sabah erken saatlerde Garnizon Komutanlığı’na bağlı askeri şehitlikte düzenlenen törenle başladı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün, Tugay Komutan Vekili Piyade Albay İsmail Polat, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, şehit ve gazi dernekleri, daire müdürleri ile askeri erkan katıldı. Şehitlikteki anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada şehitler için 3 pare silah atışı yapıldı. Törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in mesajı okundu.

Vali Halil İbrahim Daşöz, şehitlik defterini imzaladıktan sonra eşi Nilgün Daşöz ve Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte şehit mezarlarını gezerek karanfil bıraktı. Şehitlik mezarlığını ziyaret eden şehit yakınları ile öğrenciler de tek tek karanfil bırakarak dua etti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Şehitlikte düzenlenen törenin ardından Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Endüstri Meslek Lisesi tarafından ’Adsız Kahramanlar’ adlı oratoryo sahnelendi. Öğrencilerin Çanakkale Zaferi’nde isimlerinden fazla söz edilmeyen kahramanları canlandırdıkları oratoryoyu, davetliler ayakta alkışladı.

Oratoryo gösterisinin ardından Vali Halil İbrahim Daşöz, 17 Ağustos 2011 tarihinde Hakkari’de şehit olan Uzman Çavuş Turan Kurt ile 26 Haziran 2011 günü Van’da şehit düşen Piyade Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan’ın ailesine Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ile beratlarını teslim etti. Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt’un ismi okunduğu sırada protokolde oturan oğlu Furkan Kurt gözyaşlarına hakim olamayınca, annesi Şerife Kurt tarafından sakinleştirildi. Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt’un Devlet Övünç Madalyası ile beratını oğlu Furkan Kurt ile annesi Şerife Kurt alırken, şehit Başçavuş Erkan Durukan’ın Devlet Övünç Madalyası ile beratını oğulları Doğukan, Efe ve eşi Emine Doğukan aldı.

Vali Daşöz, yaptığı konuşmada, "Şehitlik bizim için çok önemli bir mertebedir. Bizim amacımız şehitlerimizin bize bıraktığı bu vatanı yüceltmek ve korumak, geri bıraktığı yakınlarına ise kendi ailemiz gibi bakmaktır" dedi.

Haberin Devamı