Gazete Vatan Logo

'Baban silah aldı. Kendinize dikkat edin' dedi ve...

Eski eşi Hülya Çelik'i öldüren Sebahattin Santur'a verilen müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı belli oldu. Santur'un eski eşini yaralama ve tehdit nedeniyle açılmış başka davaların olduğu belirtilen gerekçeli kararda, sanığın annesinin torununa, "Baban silah aldı. Kendinize dikkat edin" uyarısında bulunduğu aktarıldı.

Eski eşi Hülya Çelik'i öldüren Sebahattin Santur'a verilen müebbet hapis cezasının gerekçesi açıklandı.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararında, Santur ve Çelik'in 1995'te evlendikleri, 2009'da da geçimsizlik nedeniyle boşandıkları belirtildi. Sanık Santur ve maktule Çelik'in ortak çocukları dolayısıyla boşandıktan sonra da bir süre birlikte yaşadıkları anlatılan kararda, Santur'un Çelik'e bu süreçte de kötü davrandığı, saldırgan tutumuna devam ettiği vurgulandı. Santur'un, çocuğuyla birlikte kalan eski eşinin evine sık sık gelerek rahatsız ettiği belirtilen kararda, kadının şikayeti üzerine sanık hakkında kamu davası açıldığı, ancak şikayetten vazgeçilmesi üzerine davanın düştüğü ifade edildi. Sanık hakkında, Eylül 2012'de, eski eşi evde yokken kızını yaralamaktan başka bir dava açıldığı hatırlatılan kararda, Santur'un kasten yaralama suçundan mahkum edildiği fakat hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı kaydedildi. Kararda, Mart 2012'de Santur'un eski eşini tehditten de mahkum olduğu ama buna ilişkin de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Eski kaynanası uyardı

Santur'un boşandıktan sonra kendisini başkasıyla aldattığını düşündüğü eski eşi Hülya Çelik'i sürekli ölümle tehdit ettiği belirtilen kararda, Çelik'in de babası ve kardeşini arayarak durumdan haberdar ettiği bilgisine yer verildi. Sanığın cinayetten 15 gün önce gittiği Antalya'da, annesine eski eşini öldürmek için silah alacağını söylediği vurgulanan kararda, annesini dinlemeyen Santur'un silah alarak Ankara'ya döndüğü belirtildi. Kararda, Santur'un annesinin torununu arayarak, "Baban silah aldı. Ankara'ya geliyor, kendinize dikkat edin" dediği bilgisi paylaşıldı. Santur'un olay günü alkol aldıktan sonra eski eşinin evinin çevresinde gezinerek çevreyi kontrol ettiği, ardından bina içinde kadını beklediği anlatılan kararda, gece yarısı Hülya Çelik'in çöp dökmek için kapıyı açtığı sırada, sanığın yanında getirdiği tüfekle kadına 3-4 el ateş ettiği bildirildi. Kararda, haksız hakaret veya söz bulunmadığından Santur hakkında tahrik hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına, ancak sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, olaydan sonra ve yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle takdiri indirim uygulanmasına ve cezasının müebbet hapis olarak belirlenmesine karar verildiği kaydedildi.

Haberin Devamı