Gazete Vatan Logo

‘Babamızı bize geri verin’

Balyoz ve Ergenekon davalarının tutuklu sanıklarının çocukları, babalarını unutmadı

Balyoz ve Ergenekon davalarının tutuklu sanıklarının çocukları, babalarını unutmadı. Galatasaray Meydanı’nda ellerindeki beyaz balonları gökyüzüne salan çocuklar, “Babamızı bize geri verin” diye sloganlar attı...

Balyoz ve Ergenekon davaları kapsamında cezaevinde bulunan tutuklu babaların çocukları, Vardiya Bizde Platformu’nun düzenlediği bir etkinlikte bir araya geldi. Ellerindeki her bir beyaz balonu tutuklu babalarının adına havaya salarak, özgürlüğe bıraktıkları söyleyen Ergenekon ve Balyoz davasının tutuklu sanıklarının çocukları ile aileleri duygulu anlar yaşadı. Kimisi babasını 9 aydır göremiyordu, kimisi ise 3 yıldır babasına sarılarak babalar gününü kutlayamıyordu. “Babamı istiyorum” yazılı pankart taşıyan grupta bulunan ve babasını 3 yıldır göremeyen çocuklardan biri olan Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Emekli Albay Dursun Çiçek’in aynı zamanda avukatı olan kızı İrem Çiçek “Onsuz 3’üncü babalar günü. Ondan üçüncü kez ayrı geçiriyorum. Bugün ona sarılmam gerekirken bunu yapamıyorum. Bu kalabalık gün geçtikçe artacak. Gençlerin içindeki nefret gittikçe artıyor. Hasdal ve Silivri’deki haksız yere tutuklu bulunan tüm babaların babalar gününü kutluyorum. Babamı çok seviyorum, onun da babalar gününü kutluyorum” dedi.

Babaya mektup

Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Albay Hakim Ahmet Zeki Üçok’un kızı 16 yaşındaki Nazlı Gül Üçok babasına yazdığı mektubu okudu. Mektubunda babasından ayrı geçirdiği zaman içerisinde çok büyüdüğünü söyleyen Nazlı Gül Üçok “Huzurda delil tartışılmadan yürüyen bir mahkeme gördüm. Sana uzaktan el sallamak için geldiğim Silivri salonlarındaki kameraların beni çektiğini ve sesimi kaydettiğini gördüm. İzleyici sıralarından babalarına karnelerini sallayan çocuklar, mahkeme salonlarında kutlanan doğum günlerini ve büyüyen çocukları gördüm” dedi.

Sanık numarası...

Yine Balyoz’dan tutuklu olan Orgeneral Ergin Saygun’un 35 yaşındaki kızı Ece Saygun açıklamaya, üzerinde babasının sanık numarasının ve soy isminin yazılı olduğu tişörtle geldi. ‘04-Saygun’ yazılı tişört giyen Ece Saygun “Bu özel günde babalar gününde babamı yanımda olmadan geçiriyorum. Bunun öfkesini yaşıyorum. Babam için çok endişeliyim. Çok hasta kendisi. Babamın kalbinin yüzde 30’u çalışıyor. Babam, Allah’a emanet yaşıyor” dedi. Açıklamanın ardından Galatasaray Meydanı’ndan, Taksim Meydanı’na kadar sloganlar atarak yürüyen grup, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuyarak dağıldı.

Alan’ın kızları ilan verdi

Cezaevinde bulunan MHP Milletvekili, emekli Tümgeneral Engin Alan’ın kızları Tülin ve Pelin Alan, Babalar Günü dolayısıyla Sözcü Gazetesi’ne ilan verdiler. Alan’ın fotoğrafının yer aldığı ilanda “Çok özlüyoruz... Babalar Günün Kutlu Olsun... Kızların Tülin-Pelin Alan” yazısı yer aldı.

‘Görüş bitti’ sesiyle büyüdüm

Albay Hakim Ahmet Zeki Üçok’un kızı 16 yaşındaki Nazlıgül, Silivri’nin küf kokan koridorlarında gardiyanların ‘Görüş bitti’ sesiyle büyüdüğünü söyledi. Orgeneral Ergin Saygun’un 35 yaşındaki kızı Ece Saygun da, “Babam hasta. Onun için çok endişeliyim” dedi.




Haberin Devamı