Gazete Vatan Logo

‘Babamdan nasıl kaçtım’

8 eşi 33 çocuğu olan Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşit El Maktum’un 3 yıl hapse attığı kızı ülkeden bir Fransız casus aracılığıyla yatla kaçtı.

‘Babamdan nasıl kaçtım’

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai Emirliği’nin 64 yaşındaki lideri Muhammed bin Raşit El Maktum’un kızı Sheikah Latifa dolar milyarderi babasının baskıcı politikalarından kaçtı, kaçış hikayesini de bir video çekerek tüm dünya ile paylaştı. 33 yaşındaki genç kadın, Dubai’den kaçma girişiminin nedenlerini anlattığı videoya gayet sakin bir ses tonuyla başlıyor ve tek isteğinin baskıdan uzak, normal bir yaşantı sürmek olduğunu şu şekilde ifade ediyor:

Son video olabilir

“Bu video hayatımda çektiğim son video olabilir. Bu zamana kadar medyada neden hiç görünmediğim soruluyor. Evet görünmedim, çünkü annem babamın 6 eşi arasında en tanınmayanlardan biri. Üstelik farklı üvey annelerden 32 kardeşim daha var. 3 yıl boyunca hapsedildim, sorun çıkarmayayım diye doktorlar tarafından ilaçlarla uyutuldum. 33 yaşında bir şeyh kızı olmama rağmen sokağa çıkma yasağına sıkı sıkıya bağlı kaldım, Dünyanın en turistik ülkelerinden birinin prensesi olmama rağmen kendi ülkemi turistler kadar özgür gezemedim. Şu anda ‘kaçak prenses’ olarak anılıyorum ancak bu benim ilk kaçma girişimim değil. 2002 yılında henüz 17 yaşında bir ergenken bile bunu denedim ancak başaramadım, o zamandan beri de özgür değilim, her hareketim saat saat izleniyor. En sonunda Fransız bir casusla tanıştım, ülkeyi terk etmeme o yardım etti. Hindistan sahillerinde bir yatta barınıyorum, güvendeyim.” dedi.

Haberin Devamı

Şeyhin öz kızı oluşuyla ilgili gelen şüpheli soruları vatandaşlık kartını göstererek yanıtlayan Sheikah Latifa’nın soy isminin milyarder hükümdar ile uyuştuğu görülüyor. Videoya duygusal bir ses tonuyla devam eden Latifa, sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Seçme özgürlüğü, sahip olduğumuz bir şey değil. Kendi pasaportumu taşıyamıyor, babam tarafından atanmış şoförüm olmadan seyahat edemiyorum. 2000 yılından beri ülkem içindeki başka bir emirliğe bile gitmedim. Dubai’de kalmak ya da Dubai’ye dönmek için bir nedenim yok. 16 yaşımdan sondaki kaçma girişimimde yakalanıp kendi yaşamımın kontrolünü bile sağlayamayacak kadar çok ilaçla uyutulduktan sonra kimseye güvenim kalmadı, tüm zamanımı hayvanlarla geçirmek istedim ancak hapsedildiğim için onu da yapamadım. Tek umudum hala bir şeyleri değiştirme şansımın bulunması.”

Haberin Devamı