Gazete Vatan Logo

‘Babamdan geriye ayakkabılar kaldı’

Bir yanda mucize kurtuluşlar, bir yanda yürek yakan dramlar...

‘Babamdan geriye ayakkabılar kaldı’

Alman Bild gazetesi, Soma faciasının simge fotoğraflarından birinde yer alan Rüveyda’yı buldu. Kardeşinin sünneti için babasının aldığı beyaz ayakkabıların hikayesini yazdı.

Madenci Kemal Çoban (40) 11 gün sonra 10 yaşındaki Talha’nın sünnet düğününe hazırlanıyordu. Cesedi ocakta bulunan Kemal Çoban’ın cebinden sünnet düğünün davetiyesi çıktı. Çoban’ın eşi Güllü Çoban (31), hem eşini hem de kardeşi Davut Köse’yi kaybetti. “24 Mayıs’ta oğlumuzun düğününü yapacağı için çok sevinçliydi. Eşimi ve ağabeyimi kaybettim Ayakta durmaya çalışacağım” dedi. Kemal Çoban’ın mezarı başında annesine sarılarak ağlayan 8 yaşındaki kızı Rüveyda ise, “ağabeyimin madenci olmasını istemiyorum” diyerek göz yaşı döktü. Rüveyda’nın mezar başında ağlarken çekilmiş fotoğrafları AP ajansı tarafından dünyaya servis edildiğinde küçük kız Soma faciasının simgesi haline geliverdi. Soma’da 6 kişilik ekibi olan Alman gazetesi Bild, Rüveyda’yı cenazeden bir gün sonra evinde ziyaret etti.



‘Kardeşim anlamıyor’

Üzerinde ‘Güneşli bir gün’ yazılı tişörtle gazetecilerin karşısına utangaç bir şekilde çıkan küçük kız, ‘Babamı çok seviyordum. Hep yanımda olurdu. Geri gelmesini istiyorum’ diyerek isyan etti. Sonra içeriye koşarak gidip babasıyla çıktıkları son alışverişte kendisine aldığı beyaz ayakkabıları getirdi. ‘Bunları babamla almıştık. Son hatıra bunlar kaldı’ dedi. Gelecek hafta kardeşine sünnet töreni yapacakları için bütün ailenin heyecan içinde olduğunu ancak yaşanan olayın planları alt üst ettiğini belirten Rüveyda, ‘Erkek kardeşim kahvaltı etmiyor. Evde durmuyor. Cenazeye de gelmedi. Babamın geri dönmeyeceğini kabul etmek istemiyor. Anlamıyor’ diye konuştu.



Alman Bild gazetesi küçük kızın dramını manşetine böyle taşıdı.