Gazete Vatan Logo

‘Babalar Günü’nde onları bize verin’

Balyoz davasında mahkum olan askerlerin kızları, babalarını 15 Haziran’daki Babalar Günü’nde evlerinde görmek istediklerini belirterek Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) faks yağmuruna tuttu

‘Babalar Günü’nde onları bize verin’

Balyoz davası nedeniyle cezaevinde bulunan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Korgeneral Engin Alan, Emekli Albay Dursun Çiçek ile Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok’un kızları 15 Haziran’daki Babalar Günü öncesinde “Babalarımızı evimizde istiyoruz” diyerek Anayasa Mahkemesi’ni faks yağmuruna tuttu.


Çetin Doğan’ın kızı Pınar Doğan, Engin Alan’ın kızı Tülin Alan, Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek ve Zeki Üçok’un kızı Nazlı Üçok’un başını çektiği eylemle ilgili VATAN’a konuşan asker kızları, görev yaptıkları dönemde babalar gününe beraber geçiremediklerini anlattı.

Kızlar, “Yıllardır babalar gününde babalarımız yanımızda olamadı. Ne görev yaptıkları dönemde ne de emekliliklerinde. Bu nedenle artık babalarımızı yanımızda istiyoruz.

Bu isteğimizi dile getirmek içinde Anayasa Mahkemesine faks çekiyoruz. Babalarımızı evimizde istiyoruz. Babaları içeride olan tüm evlatları da bize katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı