Gazete Vatan Logo

‘Baba’ diye mezar taşına sarılıyorlar!

Sare Haznadar, babası Ermenek’teki maden faciasında öldüğünde anne karnındaydı, Kübra Çoksöyler ise 4 aylıktı... İki küçük yetim, hiç tadamadıkları baba sevgisini, mezar taşlarında arıyor...

‘Baba’ diye mezar taşına sarılıyorlar!

18 işçinin hayatını kaybettiği Ermenek’teki maden faciasının üzerinden 4 yıl geçti ancak ailelerin acıları hala taze. Madenci yakınları kaybettiklerinin ardından gözyaşı dökerken, bir taraftan da hayat mücadelesini sürdürüyor. Facianın acısını en fazla yaşayan yerlerden biri de Aşağıçağlar köyü. Maden şehidi İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler, Ali Haznadar ve Kerim Haznadar’ın mezarları köy mezarlığında yan yana bulunuyor. Ali Haznadar’ın, 4 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapan eşi Fadime Haznadar, kazadan 3 ay sonra dünyaya gelen kızı Sare’nin babasının sadece mezar taşını bildiğini anlattı.

Babam niye gelmiyor?

Sare’nin, babasının mezar taşına sarıldığını dile getiren Haznadar, “Babasının mezar taşına sarılıp, bana ‘neden bizimle gelmediğini’ soruyor. Ben kızıma ne cevap vereyim. Şimdi af söylentisi var. Biz af istemiyoruz, adalet istiyoruz” dedi. Osman Çoksöyler’in kızı Kübra ise facia yaşandığında henüz 4 aylıktı. O da babasının yüzünü hiç hatırlamıyor, sadece fotoğraflardan ve mezar taşından biliyor. Şimdi 4.5 yaşında olan Kübra, mezar taşına baba hasretiyle sarılıyor.

Haberin Devamı

Suların altında kaldılar

28 Ekim 2014’te, Karaman’ın Ermenek ilçesindeki özel bir linyit kömürü madeninde su baskını meydana geldi. 34 kişinin bulunduğu madenden 16 işçi sağ kurtulmayı başardı, ancak sular altında kalan 18 işçi ocaktan sağ çıkamadı.