Gazete Vatan Logo

‘Baba’can tavsiye: Kurda sadece Merkez’i dinleyin

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, döviz kurlarıyla ilgili gelişmelerde sadece Merkez Bankası’nın dikkate alınması gerektiğini açıkladı. IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ve G20 oturumları kapsamında ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Babacan, Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, TL’deki değer kaybına ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

“Benden, 12.5 yıllık iktidarlık dönemimizde kurlarla alakalı bir açıklama duymadınız. Çünkü, serbest kur rejimi uyguluyoruz. Ama ben hep şuna da vurgu yapıyorum: Eğer, kurlarla ilgili dikkat edilmesi gereken bir açıklama varsa, o da Merkez Bankamızın yaptığı açıklamalardır ve açıklamalarından öte Merkez Bankamızın yaptıklarıdır. Serbest kur rejimi uyguluyoruz ancak kurdan enflasyona geçişgenlik olduğu için Merkez Bankası tabii ki kur konusunda kayıtsız kalmıyor, kalamıyor. Herkese, Merkez Bankamızın dediklerini ve yaptıkları yakından takip etmesi tavsiye ediyorum.”

Babacan, IMF ve Dünya Bankası’nın Türkiye’nin büyüme tahminlerini aşağı çekmesine yönelik olarak da “Bizim de kendi iç tahminlerimiz, çalışmalarımız var. İlk çeyrek sonuçlarını 10 Haziran’da alacağız. İlk çeyrek sonuçları çıkmadan, yılın tümüyle ilgili tahminlerimiz konusunda herhangi bir revizyona gitmek istemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı