Gazete Vatan Logo

‘Az önce senin ölüm fermanını imzaladım’

ABD’li Olimpiyat Jimnastik Takımı doktoru Larry Nassar’ın yaşı küçük kızlar da dahil 156 sporcuya tacizden yargılandı. Nassar’a 175 yıl hapis cezası veren kadın hakim, davayı bu sözlerle bitirdi

‘Az önce senin ölüm  fermanını imzaladım’

Michigan eyaletinde görülen davada, jimnastik takımının eski doktoru 54 yaşındaki Nassar’a, 150’den fazla kadına cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla 40 ila 175 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Hakim Rosemarie Aquilina, mahkemede, “Sana ceza vermek benim için onur ve ayrıcalıktır. Yaşamın boyunca bir daha cezaevi dışında yürümeyi hak etmiyorsun. Senin ölüm fermanını imzaladım” dedi. Nassar’ın gelecek hafta görülecek başka davada benzer suçlamalardan hüküm giymesi bekleniyor. Nassar, Olimpiyat madalyalı dört atlet tarafından tıbbi tedavi adı altında cinsel tacizde bulunmaktan ötürü suçlamıştı. Çocuk istismarı fotoğraflarını bulundurmaktan dolayı 60 yıl hapis cezasına çarptırılmış, aynı zamanda sporculara tacizde bulunduğunu kabul etmişti. Skandalın patlak vermesinin ardından taciz iddialarını hızlı bir şekilde yetkililere taşımamakla suçlanan ABD Jimnastik Başkanı Steve Penny istifa etmişti.

‘Büyüdük artık güçlüyüz’

ABD’nin eski olimpiyat doktoru Larry Nassar’ı tacizle suçlayan 156 kadın, bir hafta boyunca tanık kürsüsüne çıkarak yaşadıkları tacizleri anlattı. Nassar hakkındaki suçlama dalgası ilk olarak Kyle Stephens’ın ihbarıyla başlamıştı. Stephens mahkemede verdiği ifadede, “Evet Larry. Buradayım. Sadece birilerine değil, herkese anlatmak için buradayım. Belki farkına varmışsındır. Küçük kızlar her zaman küçük kalmıyor. Büyüyor, güçlü kadınlara dönüşüyorlar ve dünyanı başına yıkmak için geri dönüyorlar” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı