Gazete Vatan Logo

‘Ayrımcılığa izin yok, takip edeceğim’

‘Ayrımcılığa izin yok, takip edeceğim’

“Alevi kardeşlerimize karşı hiçbir ayrımcılık yapılmasına izin vermeyiz. Cemevleriyle ilgili talepleri Alevi kanaat önderleriyle konuşacağım. Bundan sonra da bizim atamalarımızda görevlendirmelerimizde tek bir ölçümüz vardır. Liyakat, liyakat, liyakat. Herhangi bir bürokratik kademede Alevi vatandaşlarımıza bir ayrım varsa bunun bizzat takipçisi olacağım.”

Din dersi mesajı

Din Kültürü ve Ahlak Dersi konusunda bu derslerde herhangi bir şekilde Alevi vatandaşlarımıza veya başka bir mezhep veya din mensubu vatandaşlarımıza dönük herhangi bir tahkir, aşağılama, ötekileştirme gibi bir tek cümle dahi olsa bunu hepimize yapılmış bir hakaret addederiz. Ama Din Kültürü ve Ahlak dersleri içinde Alevi İslam’ının daha iyi anlatılması konusunda talepler varsa ki olmalı, olabilir onlar da tek tek değerlendirilecek. Yerleşim yerlerinin isimleri ile ilgili olarak da genel bir değerlendirme dışında tek tek bakarak kimden böyle bir talep gelmişse gerekli adımları atmaya gayret sarf edeceğiz.”

Eleştirirken vefat notu geldi

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu, Tunceli’yi gitmeden partisinin Erzincan’da düzenlenen kongresindeki konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun MİT’in CHP’yi böleceği iddiasını hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Birileri kulağında fısıldamıştır. MİT’in başka işi yok mu? Kendi beceriksizliğinin, acemiliğinin faturasını başkalarına kesmeye çalışma. Anadolu’da bir söz vardır. ’Oynamayan gelin yerim dar, yerim kısa’ dermiş. Bırakın liderliği genel başkanlık, koordinatörlük yapamıyor. Partilileri arasında bu dağılmayı örtmek için MİT’e yüklenmeye çalışıyor...” Davutoğlu eleştirilerini sürdürürken, önüne gelen bir notu okudu ve, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun kayınvalidesi vefat etmiş. Allah rahmet eylesin kendilerine taziyelerimi sunuyorum. Eşlerine de taziyelerimi sunuyorum Allah rahmet eylesin” dedi ve eleştirilerini HDP ve MHP’ye yöneltti.

‘Berkin Elvan dediğimizde...’

Davutoğlu, Tunceli Üniversitesi’ndeki konuşmasında Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın da adını andı: “Devlet yeni bir üslup benimseyecektir. Bu size taahhüdümüzdür. Yeni bir çığır açmalıyız. Psikolojik eşik aşılmalı, empati yapılmalı. Ama sizden ricamız da şu Dersimliler olarak herkes birbiriyle selamlaşsın. Gönül sofrasına davet edelim birbirimizi, ortada bir yemek olmasa da gözlerimizle taa içine bakalım. Kimse kendi dünyasına kapanıp monologla konuşmasın. Artık zihnimizdeki duvarı yıkalım. Madımak dediğimizde, Başbağlar’ı, Berkin Elvan dediğimizde Yasin Börü’yü Burak Can’ı da hatırlayalım.”

Haberin Devamı