Gazete Vatan Logo

'Ayrılık' oyununa anlamlı gala!

Sevinç Erbulak ve Fırat Tanış, yeni oyunları 'Ayrılık'ın galası için, Çevre Tiyatrosu’nu seçti.

'Ayrılık' oyununa anlamlı gala!

Sevinç Erbulak ve Fırat Tanış, yeni oyunları 'Ayrılık'ın galası için, Erbulak’ın duygusal bir bağının olduğu, babası Altan Erbulak ve Metin Serezli önderliğinde 1972’de kurulan Çevre Tiyatrosu’nu seçti.

Görkemli oyunculuklarla bir komedi fırtınasına dönüşen Behiç Ak imzalı 'Ayrılık' oyununun 20 Şubat Pazartesi akşamı gerçekleşen galasına Füsun Erbulak, Tilbe Saran, Alper Kul, Betül Arım, Serkan Keskin, Fatma Toptaş, Emre Kızılırmak, Hakan Ummak, Gökçe Özyol, Şencan Güleryüz, Ümit Bülent Dinçer gibi ünlü isimler katıldı.

Usta karikatürist ve yazar Behiç Ak’ın kaleme aldığı 'Ayrılık' , Tiyatroevi tarafından sahneye konuyor. 2000 yılında Prof. Dr. Semih Çelenk ve Hamit Demir önderliğinde kurulan, önceki yıl Fırat Tanış’ın da bünyesine dahil olduğu Tiyatroevi; yaratıcı, çağdaş ve çağına tanıklık eden çalışmalar ortaya koymayı amaçlıyor.

Yönetmenliğini Prof. Dr. Semih Çelenk ’in üstlendiği 'Ayrılık' ; boşanmış bir çiftin ayrıldıktan bir yıl sonra bir araya gelmesiyle giriştikleri, evlilik ve ayrılık süreçlerinin ironik ve gülmece yüklü bir sorgulaması... İkili hayata, budalalıklarımıza, sevimliliklerimize dair eğlenceli, sıcak bir güldürü olan “Ayrılık” ın her anı, birilerimizin hayatında yaşadığı anlarla örtüşüveriyor. Sahnedeki insanlar bize bir anda çok tanıdık geliyor, ama sonra biz bu hataları hiç yapmamışız, yapmazmışız gibi onların budalalıklarına, şaşkınlıklarına gülüyoruz. Behiç Ak mizahının en belirgin izlerini taşıyan komedi oyunu “Ayrılık” ; budalalık ve uyumsuzluklar üzerine kurulu, çok sıradan olanın içindeki tuhaflığa büyüteç tutan, izleyicisini şaşırtan, kucaklayan, onun zekasını önemseyen bir komedi. Sevinç Erbulak ve Fırat Tanış ’ın muhteşem performanslarıyla bambaşka bir yere taşıdığı oyun, bu mizah büyütecinden kendi hayatımızı gözleme imkanı veriyor: Herşeyi o kadar çok konuşuyor ve tartışıyoruz ki, ağız tadıyla bir omlet bile yiyemiyoruz.

Haberin Devamı

Sahne tasarımını Başak Özdoğan’ın, ışık tasarımını Emrah Sürücü’nün, müziklerini Ebruli Muharrem’in, afişini Emre Duygu’nun yaptığı “Ayrılık” ın fotoğraflarını ise Dilan Bozyel çekti.

Haberin Devamı

Sezonun en iddialı komedisi “Ayrılık” ; galasının ardından 22 Şubat 2017, Çarşamba akşamı Semaver Kumpanya-Çevre Tiyatrosu’nda, 23 Şubat 2017, Perşembe akşamı Profilo Kültür Merkezi’nde, 27 Şubat 2017, Pazartesi akşamı Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde, 28 Şubat 2017, Salı akşamı ise Alanya Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.