Gazete Vatan Logo

'Ayakta başlıyor, sevişmeye gidiyor'

Yeşilay temsilcisi Lütfü Günlüoğlu’ndan yine şoke edecek açıklama

YEŞİLAY Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu’nun Artuklu Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin kente ahlaksızlığı getirdiğini söylemesi Mardin’i ayağa kaldırdı. Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin uygunsuz davranışlarda bulunduklarını iddia eden Günlüoğlu, önceki gün şunları söylemişti: “Üniversitede kız- erkek gençlerimiz özgürlük ve medeniyet adına el ele, kol kola, sarmaş dolaş, ulu orta gezmeye, gün ortasında herkesin önünde hayasızca sevişmeye başladılar.” Bu açıklamaları tepki çekince Günlüoğlu dün de Habertürk TV’ye bağlanarak yaptığı açıklamaları savundu ve “İş ayakta başlıyor, yatakta sevişmeye gidiyor” dedi. Spikerin “Bir erkek bir kız öğrencinin yan yana sohbet etmesinden rahatsız olur musunuz” sorusuna ise Günlüoğlu “Ya sonradan uzanıp öpüşürlerse” sorusuyla karşılık verdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu, Günlüoğlu hakkında soruşturma açtı. Yeşilay’dan yapılan açıklamada “Lütfü Günlüoğlu’nun ‘Üniversite kentimize ahlaksızlık getirdi’ açıklaması kişisel görüşüdür” denildi.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

‘Bu sözler deli saçması’

Mardin Artuklu Üniversitesi yönetiminden üst düzey bir yetkili ise “Üniversitenin Mardin’e katkısı herkes tarafından biliniyor. O kişinin dile getirdiği sözleri saçmalık olarak değerlendiriyoruz. Bir deli bir kuyuya taş atmış, 40 kişi çıkarmaya çalışmış. Bu saçma laflara cevap vermek bile gereksiz” şeklinde konuştu.

‘Kendini ne sanıyor?’


Mardin Barosu Başkan Yardımcısı Seyithan Baday ise davacı olacaklarını belirterek, “Bu adam kendini ne zannediyor? Mardin Barosu olarak suç duyurusunda bulunacağız. Üniversitenin bir kente gelmesi insanları fuhuşa mı sürüklüyor? Böyle birşey olabilir mi? Artuklu Üniversitesi sayesinde insanlar zenginleşmeye başladı. Bunlar terbiyesizce söylenmiş laflar” diye konuştu.

Vali: ‘Tasvip etmiyorum’

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Günlüoğlu hakkında şöyle konuştu: “Şahsi bir olay yaşamış. Böyle şahsi kızgınlıklarla demeç verilmesi uygun değil. Biraz abartarak, maksadını da aşarak bir demeç vermiş. Üniversitesinin olması, oranın kültürünün gelişmesi demek. Ekonomik getiri demek. Böyle şahsi olayları bir şehre mal etmek çok büyük insafsızlık. Tasvip etmiyorum, kendisi de çok üzgün.”

Haberin Devamı