Gazete Vatan Logo

'Ayağını yere vurarak eşcinsel ilişki teklif etti'

Polise eşcinsel ilişki teklifinde bulunan senatör 10 gün hapis cezası aldı.

ABD'de, havaalanı tuvaletinde bir erkek sivil polisi "röntgenleyen", sonra da "ayağıyla eşcinsel mesaj gönderen" muhafazakâr senatör Larry Craig, ilişki teklifine polis rozetiyle karşılık aldı! Mahkeme, Craig'i "ahlaka aykırı davranmaktan" suçlu buldu

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Larry Craig, geçen haziran ayında havaalanı tuvaletinde bir erkek sivil polisi "röntgenleyip" uygunsuz yaklaşımlarda bulununca "ahlaka aykırı davranmaktan" suçlu bulunarak tecilli hapis ve para cezasına çarptırıldı.

ABD'de yayımlanan Roll Call gazetesinin haberine göre, eşcinsel evliliklerine karşı sert şekilde muhalefet eden, evli, 62 yaşındaki Idaho Senatörü Craig, 11 Haziran'da Minneapolis'teki St. Paul Uluslararası Havaalanı'nın tuvaletine girdi. Bir kabindeki çatlaktan içerideki sivil polis Dave Karsnia'yı gözetlemeye başlayan Craig, daha sonra yandaki kabine geçti.


10 gün hapis
Polis memuru Dave Karsnia, olayla ilgili raporunda, Craig'in yan kabinde ayağını yere vurmaya başladığını, bu hareketin cinsel anlamlar taşıdığını belirtti. Craig, daha sonra iki kabin arasındaki boşluktan ayağını uzatarak Karsnia'nın ayağına dokunmaya başladı. Bunun üzerine Karsnia, kabinlerin arasındaki boşluktan polis kimliğini uzatarak Senatör'e gösterdi. Karsnia, tutukladığı Senatör'ün kendisine kartvizitini göstererek, "Bunun hakkında ne düşünüyorsun?" dediğini belirtti.
Gözaltına alınan ve 45 dakika boyunca sorgulanan Senatör Craig, suçunu itiraf etti ve 10 gün tecilli hapis ve 1000 dolar para cezasına çarptırıldı. Para cezasının 575 dolarlık kısmını ödeyen Craig, bir daha aynı suçu işlemesi halinde geriye kalan 425 dolarlık cezayı da ödemek zorunda kalacak ve tecil edilen 10 günlük hapis cezası uygulanacak.

Olayın ortaya çıkmasının ardından, üç dönem boyunca Senato'da görev yapan Craig'in kariyerinin tehlikede olduğu yorumları yapıldı. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Mitt Romney'nin kampanyasında görev alan Craig, bu görevini bırakırken, gelecek yıl yapılacak Senato seçimlerinde bir kez daha aday olup olmayacağı tartışılmaya başladı.
Craig'in sözcüsü Sidney Smith, "Bu konuda bir şey söylemek için henüz erken" dedi. Senatör Craig ise polis raporundaki bilgileri yalanlayarak, suçunu kabul etmesinin hata olduğunu söyledi.

Haberin Devamı