Gazete Vatan Logo

'Avrupalılar Türkiye'ye iş bulmaya gidecek'

Avrupa Birliği'nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerine başlama kararı İspanyol aydınları tarafından da olumlu bulundu.

İspanya'da yayınlanan Cronica gazetesine bir makale gönderen aydınlar Türkiye'nin AB'ye girişine tam destek verirken, birlik içindeki Türkiye karşıtlarına da Türkiye'yi istememelerinin gerçek nedenlerini açıklaması çağrısında bulundu. İspanyol aydınlara göre AB'ye girmiş bir Türkiye'de iş göçü tamamen ters işleyecek. Türkler Avrupa'ya iş için degil Avrupalılar Türkiye'ye iş bulmaya gelecekler.
İspanyol aydınları Türkiye'nin üyeliğini istemeyenlerin nedenlerini de 4 başlıkta topladı:

- Türkiye bir Avrupa ülkesi değil
- Türkiye Avrupa değerlerini paylaşmıyor
- Türk işçileri Avrupa'yı kuşatacaklar
- Müslüman bir ülke demokrasi değerlerini hazmedemez

'AVRUPA HALKLARI KORKUYOR ÇÜNKÜ TÜRKLER MÜSLÜMAN'
İspanyol aydınlara göre bu başlıklardan en önemlisi Türkiye'nin bir Müslüman ülke olması.

Aydınlara göre Avrupalılar Türkiye'yi sadece bir Müslüman ülke olmasından dolayı istemiyor. Avrupalıların demokrasiyi sadece Hıristiyanların başaracağına inandıklarının da altını çizen aydınlar, eğer Türkiye bir Müslüman ülke degil de Hıristiyan olsaydı Avrupa halkının Türkiye'ye yönelik kararının tamamen olumlu olacağını savundu. Doğu Avrupa ülkelerinden Bulgaristan ve Romanya'nın gerek ekonomilerinin gerekse siyasi yapılarının Türkiye'den çok daha kötü bir durumda olmasına rağmen AB'den tarih aldığına dikkat çekilen makalede, Avrupa halkına halkına şu soru yöneltildi: "Bahanelerinizi bir yana bırakın gerçek nedenizi açıklayın, Türkler sizi korkutuyor, çünkü onlar Müslüman ve Müslüman bir ülke demokratik olamaz"

'AVRUPALILAR TÜRKİYE'YE İŞ BULMAYA GİDECEK'
Makalede, son olarak Türkiye'nin ekonomide elde ettiği başarılara da dikkat çekilerek, Türkiye'nin büyüme hızına atıfta bulunuldu. Türkiye'nin ekonomide elde ettiği başarılarla çok yakında AB'nin motor ülkesi durumuna geleceğini savunan aydınlar, "Avrupalıların korktuğu gibi Türkler Avrupa'ya iş bulmaya değil, Avrupalılar Türkiye'ye iş bulmaya gidecek" dedi.

Haberin Devamı