Gazete Vatan Logo

‘Atlet Kurultayı’ yorumu...

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun atletli fotoğrafıyla ilgili tartışma sürüyor. AK Parti Sözcüsü Ünal, “Adalet Kurultayı’nı bundan sonraki süreçte ‘Atlet Kurultayı’ ile özdeşleştirmek sanırım başarılı olmayan bir halkla ilişkiler faaliyetidir” dedi

‘Atlet Kurultayı’ yorumu...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MKYK toplantısı’nda ele alınan konular ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dün akşam canlı yayında atletli fotoğrafına ilişkin “Ben adalet” diyorum “O atlet diyor” şeklindeki açıklamaları ve MHP lideri Bahçeli’nin “Siyaset iç çamaşırı seviyesine indirgenmemeli” şeklindeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Ünal şu ifadeleri kullandı:

‘Atletle oturması sakıncasız’

“Dikkat çekici bir halkla ilişkiler faaliyeti olarak değerlendiriyorum. Daha önceki yürüyüş ile bir bağlantı kurulup önümüzdeki kurultaya dönük de bir algı düzenlemesi aslında. Ama başarılı bir halkla ilişkiler faaliyeti değil. Çünkü ‘Adalet Kurultayı’nı bundan sonraki süreçte ‘Atlet kurultayı’ ile özdeşleştirmek de sanırım başarılı olmayan bir halkla ilişkiler faaliyetidir. Sayın Genel Başkanın ataletle oturmasında herhangi bir sakınca söz konusu değil. Sakınca olarak gördüğümüz şey; bir siyasetçinin atletle fotoğraf çektirmesi başka bir şeydir. Bu vatandaştan, halktan birisi olmak demek değildir. Halktan birisi olmak öncelikle halkın yer sofrasına diz kırıp oturabilmektir. Ayakkabı ile eve girmek demek değildir. Yoksa atlet ile otururken haberim yokmuş gibi çek kıvamında bir poz vermenin bir tasarım olduğunu bu tasarımdan dolayı da duyulan rahatsızlığın farklı kesimler tarafından dile getirilmesidir bu. Bu tartışmanın fazla uzatılmasından yana değiliz.”

Haberin Devamı

HDP ve Demirtaş eleştirisi

AK Parti Sözcüsü Ünal, Kılıçdaroğlu’nun HDP ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuyla ilgili açıklamalarına da tepki gösterdi: “Siz devletin bir hukuki tasarrufunu rehin almak olarak değerlendiriyorsanız HDP, PKK’nın dili ile konuşuyorsanız Selahattin Demirtaş size sorulduğunda bu durum ile ilgili verdiğiniz cevap Demirtaş’ın bu süreçte bir ses efekti olduğunu göz ardı edip o ses efektinin arkasındaki asıl sesin Kandil olduğunu ve Kandil’den gelen sese cevap verir gibi cevap veriyorsanız burada bir sorun var demektir. Demirtaş kendi sesi, siyaseti ile konuşsaydı bugün HDP’nin bu durumda olması söz konusu değildi.”

Haberin Devamı

Koray Aydın’a FETÖ sorusu

Koray Aydın’ın 2019’da kendi oluşumlarının Meral Akşeneri’ cumhurbaşkanı adayı göstereceği yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Ünal şöyle konuştu: “Bunlar bakalım parti olarak kurulsunlar bakacağız göreceğiz. Şu anda bizim bu hareketle ilgili değerlendirmeler yapmamız henüz daha çok erken. Hele hele sözünü ettiğiniz katılımın öncesinde Koray Aydın’ın açıklamaları vardı. Daha önce FETÖ tarafından himayesine alındığını açıkladığın bir yapıya dahil olduysan bir şey değişti ki bu yapıya dahil oldun.”

İSTİFALAR SÜRECEK

Ak Parti’den 12 il başkanının istifasına ilişkin soruya Ünal, “İstişare yolu ile istifa yolunu tercih ettiler. Bu arkadaşlarımızın hepsi onurlu bir şekilde görevlerini yapmışlardır. Özellikle karşılıklı yapılan görüşmelerde bu kararı kendileri almıştır. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu istifalar normal 15 yıl içerisinde Ak Parti’nin yenilenme ve bayrak değişimi sürecinin bir parçasıdır. Birilerinin başka anlamlar çıkarması da doğru değildir. Nöbet değişimidir. Önümüzdeki günlerde de bu süreç devam edecektir” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı