Gazete Vatan Logo

‘Atatürk tekelciliği yapmıyoruz’

CHP Sözcüsü Tezcan, “Atatürk, milletimizin ortak malıdır, herkesin sevmesini, anlamasını istiyoruz” dedi

‘Atatürk tekelciliği yapmıyoruz’

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Bülent Tezcan, 10 Kasım’da vatandaşların akın akın Anıtkabir’e gittiğini ifade etti. Tezcan, “Atatürk’ün büyüklüğü her geçen gün bir kere daha anlaşılıyor. Bölgede, dünyada, Türkiye’de yaşananlara baktığımızda Atatürk’ün ne büyük bir lider olduğunu bir kere daha görüyoruz. Atatürk bizim ortak değerimiz. Atatürk’ü seviyoruz ama Atatürk tekelciliği yapmıyoruz. Atatürk, milletimizin ortak malıdır, herkesin sevmesini, anlamasını istiyoruz” diye konuştu.

Müfredata koyulsun

Atatürk tekelciliği yapmanın Atatürk’ün değerini hafifleteceğini, Atatürk sevgisini azaltacağını bildiklerini aktaran Tezcan, şöyle konuştu:10 Kasım, en azından herkesin Atatürk’ü hatırlaması açısından bizi mutlu etti ancak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamanın bize, bürokrasiye yüklediği görevler var. Bunların gerçekleşmesini de bekliyoruz. ‘Bütün kötülüklerin sebebi tek partidir’ demekten uzaklaşmamız gerek. Tarihten husumet değil, ders çıkarmamız gerektiğini de bileceğiz. Atatürk’ü anlayıp sevdiğimizi ifade ettikten sonra hızla yetkili kesimlerin şunu yapması lazım, derhal müfredattan çıkardığınız Atatürk’ü müfredata koyalım.

Haberin Devamı

Offshore tepkisi

Vergi cennetleri offshore merkezlerine değinen Tezcan, kanunda bu vergi cennetlerinden parasını getirenlerden yüzde 30 vergi alınacağının yazdığını ancak nerelerin “vergi cenneti” olduğunun belirlenmediğini kaydetti. Tezcan, kendilerinin ve HDP’nin araştırma önergelerinin AK Parti oylarıyla reddedildiğine dikkat çekti. Tezcan, Başbakan Yıldırım’ın “araştırılsın” demesine rağmen, önergelerin reddedildiğini savundu.