Gazete Vatan Logo

‘Atatürk’e yoğun ilgi mutlu ediyor’

Bursa’da konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Son günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yoğun bir ilginin olması, bizi son derece mutlu ediyor” dedi

‘Atatürk’e yoğun ilgi mutlu ediyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Bursa’da yaptığı ziyaretler kapsamında katıldığı Nilüfer Belediyesi’nce yaptırılan Beşevler Jimnastik Salonu’nun açılış töreninde konuştu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e son günlerde yoğun bir ilgi olduğunu, bunun da kendisini son derece mutlu ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: “Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizim ortak değerimizdir. Hangi siyasi görüşten, kimlikten, inançtan olursak olalım Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti halkının ortak değeridir. Ortak değerimize sahip çıkmak, hepimizin görevidir ama ortak değerimize sahip çıkarken birilerini karalayarak, kötüleyerek yola çıkarsak samimi olmadığımız ortaya çıkar.”

‘Geçmişe takılıp kalmak’

“Atatürk, Elmalılı Hamdi Yazır’a kendi cebinden para ödeyerek, Kur’an’ın mealini yazdırdı. O, daha bilgili ve nitelikli din adamları yetişsin diye Diyanet İşleri Başkanlığını, ilahiyat fakültelerini, imam hatip okullarını kurdurdu. Biz, bütün bu değerleri bilip kucaklayarak, 80 milyonun Atatürk’e saygı duymasını anlıyoruz. Atatürkçülük, geçmişe takılıp orada durmak değildir. Atatürkçülük, Türkiye Cumhuriyeti’ni geçmişten ders alarak, çağdaş uygarlığa ulaştırmak ve geleceğe taşımaktır.”

Haberin Devamı

‘2019’da Bursa bizim olacak’

Bursalılara bir sözü olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bursa’da 2019’da sizlerin desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağız. Bu konuda kararlıyız, alacağız. Bursa’yı eski görkemli günlerine kavuşturacağız. Bursa’nın kimliğini sadece Bursa’ya, Türkiye’ye değil bütün dünyaya duyuracağız” dedi.

Şehit ailesine ziyaret

Kılıçdaroğlu, Bursa’da Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristlerle 10 gün önce girdiği çatışmada şehit olan Sözleşmeli Er Emre Karaaslan’ın ailesini de ziyaret etti. Kestel İlçesi Serme Köyü’nde oturan aileye taziyelerini sunan Kılıçdaroğlu, basına kapalı olarak yapılan ziyaretin ardından Kültürpark Altınceylan Tesisleri’nde muhtarlar ile bir araya geldi.