Gazete Vatan Logo

‘Asmalı Evler’ trend yarattı

Bahçeşehir ve Çengelköy’de ‘bahçeli ev’ trendi yükselecek

Dekar DK, Bahçeşehir’de 6 ay önce satışa çıkardığı, büyüklüğü 40 ile 300 metrekare arasında değişen bahçelere sahip 170 evden oluşan projesi ‘Asmalı Evler’in yüzde 50’sinin satışını tamamladı. 6 ayda yüzde 20 değerlenen projede ilk teslimatlar Kasım’da başlıyor. Bahçeli evlere gelen yoğun talep ile Bahçeşehir’de aynı konseptte ikinci bir projenin hazırlığı içinde olan şirket, Çengelköy’de de az katlı, 120 bahçeli ev inşa etmeyi hedefliyor.

Bahçeşehir’de yatay bir yaşam konseptiyle müstakil bahçeli evlerden 120 konutluk Günışığı Evleri projesini 1.5 yıl önce tamamlayan Dekar DK, ilçede 6 ay önce satışa çıkardığı az katlı bahçeli evlerden oluşan ikinci projesi Asmalı Evler’in satışlarının yüzde 50’sini tamamladı. Bu sürede kampanya yapılmamasına rağmen talebin yüksek olması ise firmayı hem Bahçeşehir’de hem de Çengelköy’de bu konsepti büyütmeye yöneltti. Çalışma hayatı boyunca 3 bine yakın bahçeli ev inşa eden ve bu konseptle tanınan Eston Yapı’nın da geçmişte kurucu genel müdürlüğünü yapmış bulunan Salih Kuzu, bu alandaki tecrübesini kendi kurduğu Dekar DK şirketiyle bir dizi yeni projede kullanmaya hazırlanıyor. 3 etapta 170 bahçeli evden oluşan Asmalı Evler projesinin yüzde 50’sinin hiç kampanya yapmadıkları halde satıldığına dikkat çeken Kuzu, “Satışlarımızın yaklaşık yüzde 30’luk kısmını verilen referanslar kanalıyla yapmış olmamız ise Dekar DK markasına duyulan güveni ve insanların alışılagelmiş yapılarının dışında ‘az katlı ve bahçeli ev’ konseptine olan ilgisini göstermektedir” dedi.

353 bin liradan başlıyor

Projede ilk teslimatların Kasım ayında başlayacağını söyleyen Kuzu, “Bahçeşehir’de 22 dönümlük bir alanda ikinci bir bahçeli ev projesine hazırlanıyoruz. Henüz fiyatları tam olarak netleştirmedik ancak 80-90 metrekare dairelerin 200-250 bin lira civarında satın alınabileceğini düşünüyoruz. Çengelköy’de 15 dönüm arazide az katlı, bahçeli evlerden oluşan bir proje planlıyoruz. Projede 1 aya kadar ruhsat alarak inşaat ve pazarlamasına başlamayı planlıyoruz. 50-55 milyon lira yatırım yapacağımız projede ilk etabında 46 bahçeli ev olmak üzere toplam 120 ev yer alacak” diye konuştu. Kuzu, Bahçeşehir ve Çengelköy’de bu konseptle büyüyeceklerini dile getirdi.

Büyüklüğü 134-180 metrekare arasında değişen 9 farklı ev tipinden oluşan Asmalı Evler’de fiyatlar 353 bin TL ile 613 bin TL arasında yer alıyor. Projenin 6 ayda yüzde 19 değer kazandığını belirten Kuzu, projenin her evin 40 metrekare ile 300 metrekare arasında değişen bahçelere sahip olması ile dikkat çektiğini ifade etti. İstanbulda şehir merkezinden uzaktaki ilçelerde fiyatlar daha düşük seyrederken ulaşımın avantajlı olmaktan çıktığını, şehir merkezinin ise ulaşım yönünden avantajlı olmakla birlikte fiyat yüksekliğiyle dezavantaj yarattığını belirten Kuzu, Bahçeşehir’i bu ikisini birleştiren optimum bir bölge olarak, fiyatların makul seyredip, ulaşım imkanlarının geliştiği bir ilçe olarak gördüklerini kaydetti.

Bahçeli ev konsepti ile Batı’yı örnek aldıklarını belirten Kuzu, “ABD’de vatandaşların yüzde 80’i, Avrupa’da yüzde 50’si, İngiltere’de ise yüzde 60’ı bahçeli evlerde oturuyor. Bizde ise bu oran yüzde 30’u geçmiyor. Şehir dışındaki arsalarda ulaşım ağı geliştikçe bahçeli ev konsepti gelişecektir. Yılın ikinci yarısında ise konut sektöründe büyüme bekliyoruz” dedi.

Son etabı Eylül 2013’te tamamlanacak

55 bin metrekare arsa alanı içerisine inşa edilen Asmalı Evler projesinde konutlara özel bahçeler, yarı olimpik yüzme havuzu, kafe ve fitness salonunun yer aldığı sosyal tesis, kapalı ve açık otoparklar, rekreasyon alanları ve yürüyüş parkurları yer alacak. Güneş enerjisi panellerinin de ileride getirilmesinin planlandığı projenin ikinci etabı Haziran 2013, üçüncü etabı ise Eylül 2013 tarihinde teslim edilecek.

Haberin Devamı