Gazete Vatan Logo

"Askeri casuslukta kumpas" davasında 5. katın sırrını anlattı

İzmir'de, "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK içerisindeki mensupları hakkında açılan davada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanık H.S, savunma yaptı. FETÖ'de "5.Kat" diye tabir edilen yapının Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunduğunu aktaran H.S, İzmir'de Yamanlar Koleji, İstanbul'da Altunizade'deki FEM dershanesi ile Ankara'daki Samanyolu Kolejinin 5. katlarında örgütün gizli toplantılarının yapıldığını anlattı.

"Askeri casuslukta kumpas" davasında 5. katın sırrını anlattı

İzmir'de, "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki mensupları hakkında açılan davada 26'sı tutuklu 102 sanığın yargılanmasına devam edildi.

SANIK H.S. TÜM BİLDİKLERİNİ DETAYLARIYLA ANLATTI
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanık H.S, öğleden sonraki oturumda savunmasına devam etti.
H.S, örgütün deşifre edilmesi için daha önce Manisa, Ankara, Adana ve İzmir'de emniyet ve savcılıklara giderek bildiklerini anlattığını, hapis cezasından kaçmak için böyle bir yola başvurmadığını belirtti.
'5. KAT'TA SÖZDE İL İMAMLARI VE ELEBAŞILARININ ODASI VARDI
FETÖ'de "5.Kat" diye tabir edilen yapının Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunduğunu aktaran H.S, İzmir'de kapatılan Bozyaka'daki Yamanlar Koleji, İstanbul'da kapatılan Altunizade'deki FEM dershanesi ile Ankara'daki kapatılan Samanyolu Kolejinin 5. katlarında örgütün gizli toplantılarının yapıldığına dikkati çekerek, otel konseptiyle hazırlanan özel odalarda sözde il imamlarının kaldığı ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen için hazırlanmış odaların bulunduğunu bildirdi.
"ÖNEMLİ KİŞİLER KATILIRDI"
Altunizade'deki dershanenin 5. katında Gülen ve ülke imamların katıldığı toplantıların tertiplendiğini beyan eden H.S, Ankara ve İzmir'de ise il ve eyalet imamları ile il mütevellisindeki örgüt yöneticilerinin toplantı düzenlediğini, Ankara'daki toplantılara beş kez katıldığını belirtti. H.S, "Bu toplantılar 4 gün sürerdi. Her akşam Gülen'in bizzat kendisi tarafından mütevellilere verilen sohbet programına önemli kişiler katılırdı." dedi.
Bu davanın firari sanıklarından Mehmet Ali Büyükçelebi, İsmail Büyükçelebi, Naci Tosun, Mehmet Ali Şengül ve Kudret Ünal gibi üst düzey FETÖ yöneticilerinin Gülen'le doğrudan görüşen kişilerden olduğunu aktaran H.S, şöyle devam etti:
"Şengül, piramidin en üstündeki örgüt mensubudur. Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasından sorumluydu. Tosun ise örgütün finansal beyniydi. Bunlar aynı zamanda, Kara ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığından genel sorumlulardı. Fakat Ünal dışında hangi birimden hangi ismin sorumlu olduğunu yine gizlilik teamülleri gereği net olarak bilemiyordum. Şengül, doğrudan Gülen'e bağlı çalışıyordu."
"FETÖ'DEN BANA MAAŞ VERİLİYORDU"
Örgüt yöneticilerinden aldığı talimatla FETÖ'nün alevi yapılanması üzerine de çalıştığını, kendisine verilen emirleri yerine getirdiğini belirten H.S, bu davada tutuksuz yargılanan eski eşi Ö.G. ile bu doğrultuda evlendirildiğini söyledi. H.S, "Ö.G'nin Elazığlı olması ve babasının yaklaşık 30 yıl Tunceli'de görev yapmış olması beni kamufle etmek için yeterli sebeplerdendi. 1999'da Manisa'da evlendiğim Ö.G, FETÖ yapılanması içerisinde yer alıyordu ancak aktif bir görevi yoktu. Ö.G. benim örgüt yapılanmasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev aldığımı biliyordu. FETÖ'den bana maaş verildiğini biliyordu." ifadesini kullandı.
H.S, 2014 ve 2015 yıllarında elde ettiği bilgiler doğrultusunda FETÖ'nün 2016'da darbe girişiminde bulunacağını İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına anlattığını ileri sürerek, bazı sanıklar hakkında verdiği ifadelerde gerçeğe aykırı beyanlarının ortaya çıkması halinde verilecek cezaya da razı olduğunu kaydetti.
Mahkeme duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı