Gazete Vatan Logo

‘Aşk-ı Memduh’ oyunu seyirciyle buluştu

Erhan Yazıcıoğlu'nun Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ı canlandırdığı ‘Aşk-ı Memduh’ oyununun prömiyeri yapıldı.

‘Aşk-ı Memduh’ oyunu seyirciyle buluştu

Erhan Yazıcıoğlu’na Nurseli İdiz, Volkan Severcan ve Melda Gür’ün eşlik ettiği, aşkın en komik hallerinin anlatıldığı ‘Aşk-ı Memduh’ Oyununun prömiyeri Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Barış Dönmez’in yazdığı ve Bora Severcan’ın yönettiği oyun hakkında konuşan Erhan Yazıcıoğlu, eserin ilişkiler ve aşk üzerine olduğunu belirterek, "Biraz politik ögeler koyduk. Ortaya güzel ve lezzetli bir çorba çıktı. Sanıyorum halk da benimseyecektir. Bu karakteri, tiyatro sahnesinde böyle bir komediyle birleştirip çıkarmak bizim için büyük bir şans" şeklinde konuştu.

Donald Trump'ın dünya gündeminde oldukça fazla yer aldığına değinen sanatçı, "O kadar iyi bir malzeme ki bir oyuncu için, o yüzden benimsedik. Tabii hatalı taraflarını da gösteriyoruz yani övgülerle göğe çıkarmıyoruz. Ne söylememiz gerekiyorsa, tiyatrocu kafamızla, mümkün olduğu kadar ironiyle karışık eleştiriyoruz da. Piyesin de dışına hiç çıkmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yönetmen Bora Severcan, romantik komedi türündeki oyunda insan ilişkilerinin ele alındığına dikkati çekerek, "Bu oyunu sahnelerken, Erhan Yazıcıoğlu'nu Trump tiplemesiyle gösteriyoruz. Aslında Trump değil kendisi. 'Doktor Aşkın Sevgi Seli' diye bir ilişki uzmanı. Fakat biz küresel kültür üzerinden bir eleştiri yapmak istediğimiz için onu biraz daha Trump'la birleştirmek istedik" dedi.

Haberin Devamı

Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen prömiyere Ahmet Sezerel, Zeyno Gönenç ve arkadaşı balet Gilles Kanert, Murat Parasayar ve Candan Sabuncu gibi isimler katıldı. (Cadde)