Gazete Vatan Logo

"Aşırı dincilerin terör eylemi yapma ihtimali arttı"

Almanya’da aşırı dinci gruplar tarafından terör eylemi yapılma olasılığının arttığı kaydedildi.

Frankfurter Allgemeine Gazetesi’ne aşırı dinci gruplar ve muhtemel terör eylemleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Federal Aşayiş Dairesi (BKA) Başkanı Jörg Ziercke, terör ihtimalini "yakın tehlike" olarak nitelendirdi.

Almanya’da son verilere göre, 1000 dolayında aşırı dinci militan olduğunu kaydeden Ziercke, 2010 yılında muhtemel terör eylemi yapabilecek kişilerin sayısı 120 iken, bu sayının şu anda 230’a ulaştığını söyledi.

Almanya’da dini motifli terör eylemi girişimlerinin olabileceğini kaydeden BKA Başkanı, "Şu anda fanatik bireysel failler ya da küçük gruplar, büyük tehdit oluşturuyor" diye konuştu.

Teröre karşı yüzde 100 güvenliğin sağlanmasının mümkün olmadığını hatırlatan Ziercke, güvenlik birimlerinin muhtemel terör eylemlerini engellemek için yoğun çaba içerisinde olduklarını dile getirdi.

1000'i AŞKIN KİŞİ YAKIN TAKİPTE

Şu anda 420 aşırı dinci konusunda soruşturma yürütüldüğünü belirten BKA Başkanı, 650 kişinin ise sanık durumunda olduğunu söyledi. IŞİD tarafından yayınlanan, insanların kafalarının kesildiği video görüntülerinin kendisini şoke ettiğini de kaydeden Ziercke, "Batı değerleriyle büyüyen bu kişilerin, bu derece hissizleşmesi dramatik bir durum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı