Gazete Vatan Logo

'Asın beni!'

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov’un tutuklama istemiyle sevk edildiği hakimlikteki ifadesinde idam istediği ortaya çıktı.

'Asın beni!'

Yılbaşında Reina gece kulübünde 39 kişiyi katleden ve önceki gün tutuklanarak cezaevine konulan terörist Abdulkadir Masharipov hakimlikteki ifadesinde DEAŞ mensubu olduğunu itiraf ederek şunları anlattı:

HRİSTİYANLARI ÖLDÜRECEKTİM: Dünyada Hristiyanların yaptıkları öldürme olaylarına karşı onlardan öç almak amacı ile onların bayram günü bir eylem yapmayı düşündüm. Amacım Hristiyanları öldürmekti. Suriye’de bulunan Abu Cihad adlı kişi ‘Hristiyanların çoğu Taksim’de bir yere toplanıyorlar. Bayram töreni yapıyorlar’ diye bana anlattı. Ben zaten silah kullanmasını Afganistan’da eğitim alarak öğrendim.

TAKSİM POLİS KAYNIYORDU: Silahları aldıktan sonra önce Taksim Meydanı’nda eylem yapacağımı söylediler. Bunu söyleyen Ebu Cihad bana yılbaşından bir hafta önce söylemişti. Taksim’de ayın 31’inde keşif yapmak istedim. 31 Aralık akşamı saat 20.00’de fikrimi değiştirdim. Taksim’e giriş yoktu, her yer polis kaynıyordu. Burada olmaz dedim ve Ebu Cihad’ı aradım.

REİNA’DA KEŞİF YAPTIM: 21.00’de Reina’ya keşif yapmaya gittim. Daha önceden Reina’nın içine girmemiştim. Ebu Cihad’la konuştuğumda ben bunu “31 Aralık’ta yapayım, yoksa başka bir gün yapamam” dedim. Ebu Cihad bana Reina’nın adresini gönderdi. Hatta Reina’ya ait 5-6 fotoğraf gönderdi. Ebu Cihad Reina’nın içinde hangi milletten hangi dinden insanlar olduğu konusunda bilgi vermedi. Otobüs durağına parayı getiren kişi Ebu Cihad’ın ses kaydını da getirmişti. Ben Ebu Cihad’la sürekli yazıştım. Yüz yüze görüşmedim. Kapının önüne kadar gittim. Polis yoktu. Güvenlik de görmedim

Haberin Devamı

ÖLMEK İÇİN GİRMİŞTİM: Zeytinburnu’na gittim silahları aldım tekrar Reina’ya döndüm. Ben içeriye girmek isterken polis beni gördü ve ateş açtı. Sonra ben polise ateş açtım ve içeri girdim. İlk keşfe geldiğimde polisi görseydim olaylar daha farklı şekilde gelişebilirdi. Polisi vurduktan sonra içeriye girdim. Kalaşnikof silahla rastgele insanların üzerine ateş ettim. Mermiler bitince iki tane ‘flashbang’ attım. Üçüncüsünü intihar etmek için yüzüme tuttum ama ölmedim. Aslında ölmek için girmiştim. Rehin düşmeyeyim diye kendimi öldürecektim.

Haberin Devamı

EMEKLEYEREK DIŞARI ÇIKTIM: Eşyalarım ve silahı sağ kaldıktan sonra çıkmaya çalıştığım sırada içeride bıraktım, kapının orada üzerimdekileri çıkardım. Mağdurlardan biriymişim gibi emekleyerek dışarıya çıktım. Beni de yaralanmış biri zannederek iki kolumdan tuttular ve dışarıya götürüp yolun kenarına kaldırımın üzerine bıraktılar. Beni bırakıp gittiler. Bana idam hükmü verilirse iyi olur.

‘Öç aldım kısas yaptım’

Masharipov hakim karşısında hiç pişmanlık belirtisi göstermedi. Reina canavarı, “Bana Türkiye aleyhine çalışıyor, Türkiye’ye karşı diyorlar. Türkiye devletine karşı bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Ben öç aldım yaptıklarımdan pişman değilim. Kısas yaptığımı düşünüyorum” dedi.