Gazete Vatan Logo

‘Artık yeni bir dönemdeyiz’

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 15 Temmuz şehitlerini anma töreninde, “O karanlık geceyi milletimiz aydınlattı.

‘Artık yeni bir dönemdeyiz’

Vatanımızı alçak darbeye karşı birlikte savunduk, birlikte kurtardık” dedi. 15 Temmuz’un asla unutturulmayacağını vurgulayan Yıldırım özetle şöyle devam etti:

“Şehitlerimize layık olmak için Türkiye’de ve dünyada koşacağız, koşturacağız. Herkes bundan emin olsun, milletimiz müsterih olsun. Artık yeni bir dönemdeyiz. Artık bu dönemde vesayetin, memleketin sahibi de millettir. Bu yeni dönemde milletimiz, hiçbir kutsalı olmayan bu FETÖ cinayet şebekesinin tamamen bertaraf edildiğini mutlaka görecektir. Hiçbir güç ve birlik, bütünlüğümüz, kardeşliğimizden önemli değildir.

Türkiye’yi ele geçirme hayali ile yanıp tutuşanlar, yarın kendi günahları ile kavrulacaklar. Hukuktan taviz vermeden bu meselenin üstünden geleceğiz. Bu canilerin, asker kılığına girmiş bu teröristlerin hak ettiği ceza, hukuk devleti ilkesiyle mutlaka tahakkuk edecektir. Mahkemelerde tiyatro oynamaları, şehit yakınlarının, gazilerin, milletin aklıyla alay etmeleri onları o hazin sondan asla kurtaramayacaktır. 15 Temmuz karanlığın aydınlığa döndüğü dönemdir.”

Haberin Devamı