Gazete Vatan Logo

‘Artık yakın dost değiliz’

İngiltere Başbakanı Cameron ile lise döneminden bu yana yakın arkadaşı Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın arkadaşlıkları AB referandumu nedeniyle bozuldu. Cameron ‘artık yakın arkadaş değiliz’ dedi

‘Artık yakın dost değiliz’

İngiltere Başbakanı David Cameron, lise döneminden bu yana yakın arkadaşı olan Türk kökenli Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’la olan dostluklarının sekteye uğradığını söyledi. İngiliz kadın dergisi Glamour’a konuşan Cameron, 23 Haziran’da gerçekleşecek İngiltere’nin AB üyeliğinin geleceğine ilişkin referandumda ‘hayırcı’ cephede yer aldığını açıklayan Johnson’la hala arkadaş olduklarını ancak artık yakın bir dost olmadıklarının altını çizdi.

‘Kararı saçma’

İngiltere’nin AB’de kalmasını savunan Cameron, “Boris’le hala arkadaşız ama tabii ki yakın bir arkadaşlık değil. Saçma ve yanlış bir karar verdi. Ancak bu politikanın doğasında var, siyasetçiler bir karar vermek durumundadır” ifadelerini kullandı.

Mülteci meselesine de değinen Cameron, Avrupa’nın çeşitli noktalarında gerçekleştirilen terör eylemlerinin ardından güvenlik kontrollerini artırdıklarını hatırlatarak, “Şu an ülkeye giren her kişiyi titizlikle kontrol ediyoruz. Özel araçlar da buna dahil. İnsanlar İngiltere’ye çalışmak için gelebilir. Ama biz bu kişi de bir risk görürsek derhal sınır dışı ederiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey’in büyük torunu olan Boris Johnson, AB karşıtı cephede yer almasıyla Başbakan Cameron’ın tepkisini çekmişti.