Gazete Vatan Logo

‘Artık operasyon değil savaş’

Netanyahu karargahı ziyaret etti

Filistinli militanların roket saldırılarını durdurmak için başlattığı ‘Koruyucu Hat’ operasyonunda kayıpları artmaya başlayan İsrail yönetimi, harekattan ‘savaş’ diye bahsetmeye başladı. Dün itibariyle silah altına alınan asker sayısını 75 bin gibi rekor bir orana çıkaran İsrail’in Başbakanı Benjamin Netanyahu, operasyonun artık bir savaşa dönüştüğünü söyledi. Gazze saldırısına dünyadan ‘güçlü bir destek’e geldiğini öne süren Netanyahu, ‘demokratik bir ülke olan İsrail’in, vatandaşlarına atılan roketleri engellemek için meşru müdafaa hakkını kullandığını dile getirdi. Netanyahu, operasyonun genişleyerek süreceğini belirtse de Savunma Bakanı Ya’alon, militanların roket saldırılarında kullandığı tünellerin büyük bölümünün 2-3 gün içerisinde imha edilmiş olacağını, bu nedenle de operasyonun yakında sona erdirilebileceğini kaydetti.

‘Sizinle gurur duyuyorum’

Netanyahu dün 13 İsrail askerinin ölümü sonrası operasyonu yürüten güney ordu komutanlığının karargahını da ziyaret etti. Ziyaret sırasında Savunma Bakanı Moşe Yalon ve Genelkurmay Başkanı Benny Gantz da hazır bulundu. Netanyahu ziyarette devam eden askeri operasyonun planlandığı gibi genişletilerek devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: “Operasyonda tünellerin vurulmasından etkilendim, beklentimizin ötesinde bir başarıdır. İsrail halkı adına sahadaki tüm askerlerimizin ruh ve güçleri ile gurur duyuyor ve onların iyi olması için dua ediyoruz. Eminim birlik ve beraberlik içinde amacımıza ulaşacağız.”

Haberin Devamı

HANİYE MEYDAN OKUDU: ‘Gazze mezar olacak’

Gazze’deki Hamas yönetiminin Başbakanı İsmail Haniye, dün televizyonlardan yayınlanan konuşmasında, İsrail’e karşı savaşmayı sürdürdüklerini söyledi: “Yeraltından, üstünden, denizden ve havadan Siyonist katliamlarına direniyoruz. Bu bir kahramanlık. Gazze saldırganlara mezar olacak. Bunu ispat ettiler. Batı Şeria’daki halkımız da direniyor. Nihai hedef Gazze’ye uygulanan ambargoların kaldırılması.”

13 askere ağladılar

İsrail, Gazze Şeridi’nde Golani Tugaylarına bağlı 13 askerin bir günde öldürülmesinin şaşkınlığını yaşıyor. İsrailli askerler ölen arkadaşlarına gözyaşı döküyor. İsrail şu ana kadar 18 askerinin öldüğünü açıkladı. İzzettin Kassam Tugayları’na yakın kaynaklar ise dün Gazze’nin doğusunda İsrail askerlerini taşıyan bir aracı RPG-29 tipi roketle vurduklarını ve 10 İsrail askerinin daha öldürüldüğünü iddia etti. 10 İsrail askerinin daha öldürüldüğünü iddia etti. Ancak bu iddia İsrail tarafından teyit edilmedi. Golani tugayları, İsrail’de ordunun en sert askeri birliği olarak tanınıyor. İsrail hastanelerinde halen 5’i ağır 55 asker tedavi görüyor.

Haberin Devamı