Gazete Vatan Logo

‘Arkamdan katil demeyin, kız istedi 50-100 kişiyi öldürsem ne iyi olurdu’

Lise ikinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Hasan önce whatsapptaki ‘kupkuru’ grubuna ‘Bir işe yaramadım bari ölünce bir işe yararım. Ailem cenaze masrafı çıkardı diye lanet okur. Nilüfer’i vurmaya geliyorum’ diye yazdıktan sonra sınıfta dediklerini yaptı.

‘Arkamdan katil demeyin, kız istedi 50-100 kişiyi öldürsem ne iyi olurdu’

Bursa Osmangazi Hürriyet Anadolu Lisesinin 10’uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Hasan C. sınıfta arkadaşı aynı yaştaki Nilüfer Acar’ı tabancayla vurduktan sonra intihara kalkıştı. Nilüfer Acar, olay yerinde yaşamanı yitirirken Hasan C. Çekirge Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olay, dün sabah Hürriyet Anadolu Lisesinin üçüncü katında bulunan 10-D sınıfında meydana geldi. Sabah okula gelerek üçüncü kattaki sınıfa çıkan Hasan C., iddiaya göre ders başlamadan önce bir süre önce tartıştığı kız arkadaşı Nilüfer Acar’ı ‘Gel bakayım buraya’ diyerek tahtanın önüne çağırdı. Nilüfer Acar, tahtanın önüne geldiğinde tabancasını çıkararak ‘Her şey buraya kadar’ diye bağıran Hasan C., genç kızın başına tek el ateş etti. Sınıf arkadaşlarının gözleri önünde Nilüfer Acar’ı vuran Hasan C. daha sonra tabancayı kendisine doğrultarak ateş etti.

‘Vurmaya geliyorum’

Kan gölüne dönen sınıfta büyük panik yaşayan arkadaşları durumu hemen öğretmenlere haber verdiler. Nilüfer Acar, olay yerinde yaşamını yitirdi, ağır yaralanan Hasan C. de Çekirge Devlet Hastanesi ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay nedeniyle okul tatil edilirken, sınıfta iki boş kovan bulundu. Bu arada, Hasan C.’nin sınıfın erkek öğrencilerinin görüştüğü whatsapp grubuna ‘Nilüfer’i vurmaya geliyorum’ yazdığı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Sınıfta arkadaşı tarafından öldürülen Nilüfer Acar’ın ise babasının uzun yol TIR sürücüsü, annesinin ise Ukrayna uyruklu olduğu öğrenildi. Nilüfer Acar’ın da Ukraynada dünyaya geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Sınıfa birlikte girdiler

16 yaşındaki Nilüfer Acar’ı tabancayla vurduktan sonra intihara kalkışan ve hastanede tedavi altına alınan Hasan C.nin acil serviste duran kalbinin yeniden çalıştırıldığı bildirildi. Hasan C.nin sabah okula aynı sınıfta okuduğu arkadaşı Nilüfer Acar ile birlikte geldiği ve kendileriyle birlikte sınıfa girmek isteyen bir arkadaşlarını dışarıya çıkardıktan sonra, önce Nilüfer Acara ateş ettiği ve ardından kendini vurduğu bildirildi. Silah sesini duyan öğretmenler ve öğrencilerin boş sınıfa girmesiyle olay ortaya çıktı. Olayda kullanılan tabancanın ise Hasan C.nin bir fabrikada çalışan babasına ait ve ruhsatsız olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Yoksul bir çocuk şiddet eğilimi beslemiş olabilir

Sağlık Araştırmaları ve Stratejileri Derneği Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Rüstem Aşkın, kızın mağdur, olayı gerçekleştiren gencin de şiddet eğilimi olan bir delikanlı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Arkadaşlarıyla, ailesiyle, iletişim sorunu yaşıyor olduğu düşünülebilir. Sosyoekonomik seviyelerinin zayıf olduğu anlaşılıyor. Muhtemelen bu da etrafından şiddet eğilimini besleyen iletiler aldığını düşündürmektedir. Ölümü yüceltir türdeki ifadesi, yine ölüm kavramını bu çocukta yeterince gelişmediğini de akla getirmektedir. Geleneksel, kültürel değerlerimizin yine zayıf kaldığı anlaşılmaktadır. Bu ikili ilişkide karşılıklı aksaklık iletişim hataları olduğu akla gelmektedir. Belki bu genç rehberlik öğretmenine başvursaydı olabilir ki, kendisi tedaviye yönlendirilebilir yararlı olunabilirdi. Ama bütün bunlar ayrıntılara vakıf değiliz.”

Haberin Devamı

Lise cinayetleri

2012 yılında Bursa Cumhuriyet Lisesi’nde 17 yaşındaki bir öğrenci tartıştığı arkadaşının boğazını keserek öldürdü. 2016’da Afyon’da liseli 3 arkadaşı tarafından öldürüldü. 2016’da Aksaray’da meslek lisesi öğrencisi, 16 yaşındaki kızı okul bahçesinde öldürdü. 2016’da Adana’da 16 yaşındaki öğrenci arkadaşını bıçakladı. 2017’de Atakent’te 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi, topu vermediği için 12 yaşındaki arkadaşını ağır yaraladı. Mart ayında Rize’de Fen Lisesi’nde korku filmi serisi ‘Testere’ bağımlısı olan 16 yaşındaki liseli B.K., arkadaşı Emir Taş’ı boynundan bıçaklayıp öldürdü. B.K. ardından kendisini de yaralamıştı.