Gazete Vatan Logo

"Arcan saatli bomba gibiydi"

ABD’de bir AVM’de 5 kadını katleden Adanalı Arcan’ın komşuları anlattı: Ondan korkuyorduk. Şikayet ettik. Şok tabancası bile taşıyorduk. Kız öğrencileri taciz ediyordu

"Arcan saatli bomba gibiydi"

ABD’nin Washington eyaletinin Burlington kentindeki Cascade Alışveriş Merkezi’nde Cuma akşamı beş kişiyi öldürdükten sonra yakalanarak gözaltına alınan Arcan Çetin’in komşuları ve okul arkadaşları Amerikan basınına konuştu. 20 yaşındaki Çetin’in komşularından Amber Cathey (21) Adana doğumlu Arcan için çok sert ifadeler kullandı. Associated Press’e konuşan Cathey, üç aydır komşu oldukları Çetin’den korktuğu için onu site yönetimine şikayet ettiğini ve bu yüzden yanında şok tabancası taşıdığını söyledi. Cathey ayrıca, kendisine müstehcen bir fotoğraf göndermekle suçladığı Çetin’i sosyal medya hesaplarından blokladığını öne sürdü.

Öğrencileri taciz ediyordu

Oak Harbor Lisesi’ndeki bir diğer sınıf arkadaşı Uhlaine Finnigan (19) da bir dönem aynı sırada oturdukları Çetin ile ilgili yüz kızartıcı iddialarda bulundu. Hem New York Times hem de İngiliz gazetesi Daily Mail’e konuşan Finnigan, Çetin’in kız öğrencileri elle taciz ettiğini öne sürerek, “Kaba, dik başlı ve cinsiyetçiydi” dedi. Finnigan, “Diğer insanlarla iletişime geçme konusunda başarısızdı. Çok arkadaşı yok gibiydi. Katliam yapacak kadar ileri gideceğin sanmazdım ama sorunlu biriydi. Özellikle de kadınlar konusunda” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Türk olmasıyla alakası yok’

Saldırının Çetin’in Türkiye’de yetişmiş olmasıyla ilgisi olduğuna inanmadığını söyleyen Finnigan, “Yetiştiği kültürle alakası olduğuna inanmıyorum. Sadece kafası karışık biriydi. Patlamayı bekleyen zaman ayarlı bombaydı. Bu da kadınlara yönelik bir saldırıyla kendini gösterdi” ifadesini kullandı.

Amcasının tacizine uğramış!

ARCAN Çetin’in sosyal medya hesaplarından 3 farklı profil yarattığı ortaya çıktı. Çetin kendini Twitter’da Hilary Clinton, Tumblr’da DAEŞ destekçisi olarak gösterirken, sanal oyun hesabında ise nihilist olarak tanıtmış. Çetin 2015 yılında Facebook hesabında yaptığı paylaşımda da amcası tarafından tacize uğradığını ve Amerika’ya taşındıklarını itiraf etmiş. Arcan adına açılan Facebook sayfasında ise “Bu olay tamamen İslam nefretidir, Türkler teröristtir. Sübyancı tarikatın vatandaşı” gibi ağır yorumlar yapıldı. ABD’de yaşayan Türkler Müslümanlara ve Türklere terörist yorumu yapılmasına tepki gösterdi. Grupta Arcan Çetin’in 2015 yılında paylaştığı bir gönderi de dikkat çekti. Gönderide Arcan’ın Türkiye’de amcası tarafından tacize uğradığındaha sonra ABD’ye taşındıklarını yazdığı görüldü.

Haberin Devamı

Trump fırsatı kaçırmadı: Yine ortadoğulu göçmen cinayeti
Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Burlington’daki saldırıyı gerçekleştiren Çetin’e tepki gösterirken, ABD’ye giriş yapacak göçmenlerin çok sıkı bir kontrolden sonra ülkeye alınması gerektiğini savundu. Milyarder iş adamı Trump Twitter hesabından yaptığı açıklmada, “Yine Orta Doğulu bir göçmen tarafından 5 vatandaşımız öldürüldü” notunu paylaştı.
Arcan kimin çocuğu belli değil
Amerika’da 5 kişiyi katledince gündeme gelen Adanalı Arcan Çetin’in, hayat öyküsünden dram çıktı. Yıllar önce ailesi Kilis’ten Adana’ya göç eden Hatice Çetin, iddiaya göre 20 yaşında iken 20 Ağustos 1996’de bir erkek bebek dünyaya getirdi. Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Namık Kemal Mahallesi’nde oturan Hatice Çetin, oğlunu kendi nüfusuna ‘evlilik dışı çocuk’ olarak kaydettirdi. Arcan Çetin olarak nüfusa kaydedilen bebeğin baba hanesine de ‘Adnan’ adı yazıldı. Ancak gerçekte Hatice Çetin ile bağı olan Adnan adında bir kişinin nüfus kaydına rastlanmadı. Bugün 40 yaşında olan Hatice Çetin ise ABD’li John M. ile evlenip, 23 Aralık 2003’de oğlu Arcan’ı da alarak Amerika’ya gitti. O günden sonra sadece 2012’de Türkiye’ye giriş- çıkış yapan genç kadının babasının öldüğü, annesinin ise hâlâ hayatta olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı