Gazete Vatan Logo

‘Arapça alt yazı koyun, aynı Suriye’

CHP Genel Başkanı Kemal KıIıçdaroğlu: “Güneydoğu’daki olayları siz de görüyorsunuz. Televizyonların altında geçen yazıların yerine Arapça koyun dersiniz ki ‘Bu manzara Suriye’dir”

‘Arapça alt yazı koyun, aynı Suriye’

İzmir programı kapsamında Seferihisar ilçesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dutlaraltı Halk Kahvesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada terörle ilgili şöyle konuştu: “Emin olun bu ülkedeki kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun birlikte huzur içinde yaşarız. 90 yıllık tarihimiz bunu gösterdi. Bundan sonra bizi bölmek isteyenler olacaktır. Ama bu tuzağa kimse düşmemeli. Güneydoğu’daki olayları siz de görüyorsunuz. Televizyonların altında geçen yazıların yerine Arapça koyun dersiniz ki (bu manzara Suriye’dir). Ne oldu da bu ülke bu hale geldi. 2002’de iktidara geldiklerinde terör yoktu. Şimdi PKK yetmedi bir de IŞİD bela oldu. Bunun sorumlusu kim, bunları kim yaptı. Bu ülkeyi yönetenler.”

‘Oturup çözeceğiz’

“Elde silahla, kavgayla sorun çözülmez. Sorun akılla çözülür. Bir araya geleceğiz, oturup çözeceğiz. Bu ülkeyi kurarken nasıl dedelerimizin harcı varsa bugün de hiçbir ayrım yapmadan bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Hepimiz kucaklaşmak zorundayız, birilerinin tuzağına düşmeden bu güzel ülkeye huzuru getireceğiz.”

Haberin Devamı

‘Çirkin bir pazarlık’

Kılıçdaroğlu, sığınmacı sorununa dikkat çekti:, “Suriye’de binlerce insanın birbirini öldürmesine kim neden oldu? Neden o insanlar Türkiye’ye sığındılar? Bütünü bunların hepsinin oturup hesabının yapılması lazım. İnsanlar üzerinden pazarlık yapılıyor. Bir insanın hayatı parayla ölçülmez, değer biçilemez. Bir insanın hayatı bu kadar çirkin bir pazarlığa konu olamaz.”

Anayasa: ’Bir tek CHP kalsa parlamentodan geçiremezler’

Kılıçdaroğlu, konuşmasının bu bölümünde eline Anayasa kitapçığını alarak şöyle konuştu: “İlk madde ‘Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir”. Bunun nesini değiştirecekler. Davutoğlu’na İzmir’den açık ve net çağrı yapıyorum. İlk dört maddenin nesini değiştireceksiniz? Çıkın şu millete anlatın. Ben de anlayayım. İzmirlileri size şöyle bir güvence veriyorum. Parlamento da tek bir CHP’li bile kalsa bu değişiklerin hiçbirini parlamentodan geçiremeyecekler. Bunun mücadelesini vereceğiz. Bu size olan inancımızdan kaynaklanıyor. Bu millete güveniyoruz.”

Haberin Devamı

Efsane Başkan Piriştina vapuru

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ahmet Piriştina vapurunun açılışına katıldı. Kocaoğlu şöyle konuştu: “12 yıl önce 15 Haziran 2004’de kaybettiğimiz efsane belediye başkanımız Ahmet Piriştina’nın adını bir arabalı vapura verdik. Piriştina adını kentte yaşatıyoruz.”