Gazete Vatan Logo

‘Arabada 5 evde 15’e isyan!

Sümer Ezgü’ye usta isimlerden destek geldi

‘Ankara havaları’nı eleştiren Sümer Ezgü’ye halk müziğinin önde gelen isimleri destek verdi.

Sümer Ezgü’nün başlattığı ‘Ankara havaları’ tartışmasına Türk halk müziğinin önde gelen isimleri de katıldı. Sabahat Akkiraz, Tolga Çandar, Musa Eroğlu, Belkıs Akkale gibi türkü severlerin yakından tanıdığı isimler Ezgü’yü destek verdi. Usta sanatçılar, ’Arabada 5 evde 15’, ’Dondurmamı yalan mı?’ gibi sözler içeren şarkıları kültürel yozlaşma olarak nitelendirdi.

Babanın önünde göbek

Sümer Ezgü ‘Ankara havaları’ adı altında icra edilen müzik türüne müstehcen diye isyan etmişti. Ezgü “Belden aşağı sözlerin olduğu bir ‘Ankaralı tayfası’ çıktı. Kızı ile annesi, babasının önünde bu belden aşağı sözlerle karşılıklı oynuyor. Böyle bir bozulmayı bu halk hiç hak etmiyor” demişti.

‘Uygunsuz’

Müziğin her türlü yozlaşmasına karşı olduğunu belirten CHP Milletvekili ve Türk halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz, şunları söyledi: “Son dönemde özellikle anonim eserlerin üzerine uygunsuz ve seks içerikli sözlerin konularak icra edilmesi hem kültürümüz hem de kültürümüzü taşıyan müziğimiz açısından utanç vericidir. ”

‘Toplum bozulmuş’

Musa Eroğlu ise şöyle konuştu: “Sümer’in söyledikleri doğru. Ancak Moldova’dan getirilen kızların 50 lira karşılığı barda oynatılmasını, bozulan toplumu düşünelim. Demografik yapı bozulmuş ve onları konuşmak gerekiyor.”

‘Her şey ticari’

Belkıs Akkale şu değerlendirmeyi yaptı: “Sümer’e çok katılıyorum. Evet son senelerde artık her şey ticari düşünülmeye başlanıldı. Sözlerin müstehcenliği, anonimlerde de vardır ama o kadar güzel, saf, terbiyeli ifade edilir ki anlayamazsınız bile.”

‘Yoz kültürdür bu’

Sümer Ezgü’nün eleştirilerinde haklı olduğunu belirten Tolga Çandar, “Minibüste denk geldim. ’Taze kavrulmuş çıtır çekirdek gibisin sevgilim’ diyor. Yoz kültürdür bunun adı” dedi.

Haberin Devamı